A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Marof Chardonnay 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatában erőteljesen lépnek fel a fahordós érlelés édes tónusú pörkölési jegyei. A kortyot nagy test, magas alkohol és az illattal párhuzamos aromatika tölti ki. Az ízvilágban ugyanakkor a toastos, karamelles asszociációk mögött érett sárga húsú gyümölcsök érezhetőek. Erőteljes, ízgazdag bor, amely hosszú marcipános lecsengéssel búcsúzik. Még fiatal érzetű bor, amelyet szívesen kóstolnánk újra néhány év múlva.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovénia
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

A bor a szlovén Prekmurje borvidékről származik, ezen belül két dűlőből: 50% Bodonci és 50% Kramarovci. A 330-350 méter tengerszint feletti magasságon fekvő területek déli-délnyugati kitettségűek, talajuk homokos agyag, vörös kövekkel a felszínen.

Érlelési információk

A szőlőt 2012. október 20-25. között szüretelték. Az erjesztés 3000 literes, nagy fahordóban zajlott. A 10 hónapos érlelést követően 2013 szeptemberében palackozták.

Marof bemutatása

Egy hosszú magyar múlttal rendelkező kastély és egy modern borászat, amely az Ausztria, Szlovénia és Magyarország háromszögében épült fel. Így hatással van rá a pennon klíma, ugyanúgy, ahogy az Alpok is. Ez a klimatikus kettősség teszi a Marof borokat mássá és egyedivé. A pincészet különösen érdekes lehet Magyar látogatóknak. Uros Valcl, a Marof fiatal és tehetséges borásza így írja le boraikat: “A boraink a szőlőben teremnek, nem a pincében készülnek. Kézműves, őszinte borok mindenféle pincei kozmetikázás nélkül. Így mindegyikben érezhető a klíma, a fekvés, a talaj és a region kulturája. / An old castle with a long Hungarian history and a modern stylish wine cellar in the triangle of Austria, Slovenia and Hungary. Touched by the climate from Pannonia and from the other side of the Alps. This double climate zone makes Marof wines so different and unique. Interesting specially for Hungarian visitors. Uros Valcl, the young and talented wine maker of Marof says about his wines: “Our wines are growing on the fields, not in the cellar. They are hand produced straight and honest without any cellar cosmetics. One has to taste in every single sort the climate, the geography, the earths and the reginal culture.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!