A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Agnolotti

2016-08-20 | Vinoport


Darált hússal töltött, általában sugóval kínált hagyományos olasz (piemonti) tészteféle.


Az agnolotti hagyományosan finomlisztből és tojásból készül és darált hússal töltik meg. Alapja két, 5 centi átmérőjü kör alakú tésztalapocska, de lehet téglalap is. A széle recés. A két lap közé a húson kívül esetenként zöldségekkel is kerülhet töltelékként. Tipikus piemonti karácsonyi étel. Levesbetétként kerül az asztalra, vagy zsályás olvasztott vajas szósszal. 

 

Langhe és Monferrato területén az agnolotti al plin nevü változata jellemző, amely kisebb, és szinte mindig kézzel kézzül, általában téglalap alakú.

 

További olasz tésztafélék>>

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!