A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Aszúszem

2008-01-31 | Tóth Adrienn



 

Az aszúkészítés kb. 500 éves, a szó alapja az aszott (kiszáradt) szó. Az aszúszemek ugyanis úgy keletkeznek, hogy egy gomba (Bothrytis cinerea) támadja meg az egészséges szőlőt, és ha a körülmények kedvezőek, akkor nemesrothadás lép fel, amelynek hatására víz eltávozik a bogyóból, és az betöpped. Az aszúszem külsőre nagyon hasonlít a mazsolához (amit aszalással készítenek, általában mag nélküli fajtákból) csak azzal ellentétben van benne mag is.

 

 


Címkék

aszúszem aszú

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!