Bordeaux Superieur
2010-01-26 | VinoportBordeaux Superieurt, akár az egyszerű Bordeaux-t, az egész borvidéken készíthetnek. Ahhoz, hogy ezek a szavak megjelenhessenek a címkéken, a boroknak bizonyos kritériumoknak kell megfelelniük, például a terméskorlátozás és a minimum alkoholfok tekintetében. Ezeknek a boroknak legalább 12 hónapot el kell tölteniük tölgyfahordóban, végeredményben pedig legalább 10%-os alkoholtartalmuk kell hogy legyen. Szintén követelmény, hogy a Superiuer bordóikat a készítés helyén, tehát a címkén szereplő pincészetnél palackozzák. Kisebb részben fehérborok is készülnek ezen irányelvek mentén, de a Bordeaux Superieur borok zöme vörös, és magas minőséget képvisel.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!