A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Cukor

2008-02-01 | Tóth Adrienn



A cukron kívül az alkohol és a glicerin is kelthet édes érzetet a borban. A cukortartalmat tekintve a bor lehet száraz, félszáraz, félédes, édes. A bor fajtája bizonyos elvárásokat támaszt a cukrot illetően, hiszen egy száraz bor esetében a csontszáraz érzet pozitív jelleggel bír, míg egy természetes édes bort kóstolva ugyanez a tapasztalat már üres, vízszerű jelzőt hoz magával. A tokaji édes borokat véve példaként, az intenzív, gazdag, koncentrált cukortartalom mindenképp előnyös tulajdonságot sugároz.

 

 


Címkék

cukor

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!