A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Frittmann János

2008-01-31 | Tóth Adrienn 

Frittmann János 1958. november 10-én született azon a vidéken, amelyet borászként aztán híressé is tett, Soltvadkerten. Nős, két gyermeke van.

Szülei az akkori szakszövetkezet keretein belül főállásban szőlővel és borral foglalkoztak, így hát természetesen már gyermekkorától részt vett a szőlő és pince körüli munkákban. Aztán különböző szakiskolák elvégzése után 1982-ben főállásban kezdett szőlőtermeléssel és borkészítéssel foglalkozni, és ez után hat évvel később már saját üzletében értékesítette borait.

1990-ben aztán szakmai utazások következtek életében: az Olaszországban, Franciaországban, Svájcban és Németországban szerzett tapasztalatok nagyban formálták borvilágképét.

1994-ben került sor a saját palackozó üzembe helyezésére, erre szükség is volt, hiszen az időközben negyven hektárra gyarapodó birtok termése már komolyabb forgalmat jelentett.

A sok munka pedig már kezdte meghozni az elismeréseket és valószínűleg az ezekkel járó többletmunkát is. Frittmann János 2002 óta a soltvadkerti hegyközség elnöke. 2003-ban
okleveles borbíráló vizsgát tett a Magyar Borok Házában. Ugyanebben az évben Kocsis Pál díjban részesült, valamint a Magyar Zászlósborok Rendje is kitüntette az ezerjó szőlőfajtából készült bor méltó hírnevének visszaállításáért végzett munkájáért. Tavaly pedig a Fehérasztal Lovagrend tagjává avatták.

2008-ban az Év Borászává választották.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!