A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Junibor

2008-09-15 | Vinoport


A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, 40 év alatti borászokat tömörít. A célja egy olyan közösség létrehozása és fenntartása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.


Huszonhat ifjú borász hagyta ott kézjegyét az „alapító plakáton”, és jelezte ezzel elkötelezettségét, hogy többek között Gál Tibor példája nyomán, ők is a nemzet számára hasznos szakemberré váljanak. A szervezet főleg a tanulás, a borászok szakmai továbbfejlődésének támogatása végett jött létre, fontosnak tartják azonban e mellett a fogyasztókkal való kapcsolattartást is.

A Junibor 2015-ben hirdetett először tagfelvételt, ez a Zöldszüret. Pályázni 35 év alatt, egy rövid bemutatkozással, emailben lehet. A jelentkezők közül az Egyesület 20 fiatalt választ ki, ők lehetőséget kapnak rá, hogy egy zártkörű sétáló kóstolón bemutatkozzanak, boraikkal együtt. A kóstolón kizárólag a 32 tag Junibor tag vesz részt. Ők aztán decemberben szavaznak arról, hogy a 20 jelentkező közül ki kerüljön be közéjük. A bekerüléshez a tagság kétharmadának szavazata szükséges.


A jelenlegi tagok lefedik az ország teljes területét, de a jövőben tovább kívánnak terjeszkedni az egész Kárpát-medencében.

 

A Junibor aktuális elnöke Hernyák Tomi etyeki borász. A Juniborról így nyilatkozott nekünk legutóbb>>

 

 


Címkék

junibor

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!