Lasagne, lasagnette, lasagne verdi
2016-08-20 | VinoportA lasagne finomlisztből, tojásból és parajból készülő hagyományos olasz tésztaféle, jól ismerjük. De mi a helyzet változataival?
A hagyományos lasagne lapos, széles, téglalap alakú, tészta, 1-2 mm vékony. A lasagnette ennél keskenyebb, és az ismert, rétegezett fogás, a lasagna mellett valamivel gyakrabban jelenik meg egyszerüen csak a feltétekkel elkeverve tálalva.
A lasagne ricce széle hullámos.
A lasagne verdi ugyanilyen alakú, viszont zöld színü, hiszen parajjal készül. Ennek receptje az ínséges időkben született, amikor az olasz háziasszonyok úgy próbáltak spórolni a tojással, hogy helyette parajt kevertek a tésztába. Lasagnéjuk a besamellel és a darált hússal kiegészülve így is tápláló maradt.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!