A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Maccheroni, azaz makaróni és változatai

2016-08-21 | Vinoport


A hagyományos, jól ismert olasz csőtészta, amely rendszerint durumlisztből, tojás nélkül készül.


A makaróni hagyományosan üreges, cső alakú tészta. Létezik 25-30 centi hosszú, és 3-5 centi hosszú változata is. Olaszországban maccharoni alla chitarra néven is találkozhatunk vele, ez a készítés módjára utal. A maccheroncini vékonyabb, a maccheroni inferrati pedig szabálytalan alakú, hosszú változata. 

 

A kívülről csíkozott, hajlított változata, amelyet magyarul szarvacska tésztaként emlegetünk, elsősorban Észak-Amerikában elterjedt, a népszerü mac and cheese és a casserole alapanyaga.

 

További olasz tésztafélék>>

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!