Monastrell, mourvédre
2016-03-20 | VinoportSpanyol eredetű, de Dél-Franciaországban is elterjedt kékszőlő fajta.
A spanyolul monastrell, franciául mourvédre néven emlegetett kékszőlő jól bírja a forróságot és a szárazságot. Alkalmas édes vörösborok alapanyagának, mivel remek cukorgyűjtő. Bora nagyon sötét, erőteljes, gyümölcsös és fűszeres, édeskés tanninokkal. Spanyolország délkeleti részén fajtaborként palackozva is megtalálják, máshol inkább házasításokba kerül.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
![Szárnyal a Somlói Borvidék Szárnyal a Somlói Borvidék](/images/cikk/4536/kep_5.jpg)
Szárnyal a Somlói Borvidék
![Miért is kellene az embereknek bort innia? Miért is kellene az embereknek bort innia?](/images/cikk/4534/kep_5.jpg)
Miért is kellene az embereknek bort innia?
![Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban](/images/cikk/4533/kep_5.jpg)
Somlói az év legjobb magyar fehérbora, tokaji az év legjobb magyar édes bora Londonban
![Minitanfolyam](/images/hirlevel.png)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!