Ravioli, mezzelune, pansotti
2016-08-20 | VinoportFodros szélü töltött olasz tészta finomlisztből és tojásból.
Két darab 3x3 centis négyzet alkú tésztalap között hús, sajt vagy zöldséges töltelék - ez a hagyományos olasz ravioli. Széle rendszerint hullámos. Formája általában kocka, de lehet kör vagy félkör alakú is. Utóbbi a mezzelune, és elsősorban a tiroli régióra jellemző. A háromszögbe hajtogatott változatot az olaszok pansottinak hívják.
A raviolit Emilia-Romagna régióban levesbetétként is felszolgálják, vagy szósszal tálalják.
A tésztafélét Boccaccio tette halhatatlanná, amikor megemlítette a Decameronban.
A raviolo a hagyományosnál nagyobb, a ravioletti pedig kisebb változatot jelenti.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
De'Ricci: generációkon átívelő tisztelet és hűség a terroir iránt
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Mi történik ősszel egy biodinamikus szőlőben?
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!