A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ravioli, mezzelune, pansotti

2016-08-20 | Vinoport


Fodros szélü töltött olasz tészta finomlisztből és tojásból.


Két darab 3x3 centis négyzet alkú tésztalap között hús, sajt vagy zöldséges töltelék - ez a hagyományos olasz ravioli. Széle rendszerint hullámos. Formája általában kocka, de lehet kör vagy félkör alakú is. Utóbbi a mezzelune, és elsősorban a tiroli régióra jellemző. A háromszögbe hajtogatott változatot az olaszok pansottinak hívják.

 

A raviolit Emilia-Romagna régióban levesbetétként is felszolgálják, vagy szósszal tálalják. 

A tésztafélét Boccaccio tette halhatatlanná, amikor megemlítette a Decameronban.

 

A raviolo a hagyományosnál nagyobb, a ravioletti pedig kisebb változatot jelenti.

 

További olasz tésztafélék>>

 

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!