Ravioli, mezzelune, pansotti
2016-08-20 | VinoportFodros szélü töltött olasz tészta finomlisztből és tojásból.
Két darab 3x3 centis négyzet alkú tésztalap között hús, sajt vagy zöldséges töltelék - ez a hagyományos olasz ravioli. Széle rendszerint hullámos. Formája általában kocka, de lehet kör vagy félkör alakú is. Utóbbi a mezzelune, és elsősorban a tiroli régióra jellemző. A háromszögbe hajtogatott változatot az olaszok pansottinak hívják.
A raviolit Emilia-Romagna régióban levesbetétként is felszolgálják, vagy szósszal tálalják.
A tésztafélét Boccaccio tette halhatatlanná, amikor megemlítette a Decameronban.
A raviolo a hagyományosnál nagyobb, a ravioletti pedig kisebb változatot jelenti.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Miért is kellene az embereknek bort innia?
"A bornak élénknek, jóivásúnak és az emberek számára elérhetőnek kell lennie"
"A bor jó, 100% szőlőből készül, van benne szenvedély, művészet, és ott van benne az őseink története"
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!