Ravioli, mezzelune, pansotti
2016-08-20 | VinoportFodros szélü töltött olasz tészta finomlisztből és tojásból.
Két darab 3x3 centis négyzet alkú tésztalap között hús, sajt vagy zöldséges töltelék - ez a hagyományos olasz ravioli. Széle rendszerint hullámos. Formája általában kocka, de lehet kör vagy félkör alakú is. Utóbbi a mezzelune, és elsősorban a tiroli régióra jellemző. A háromszögbe hajtogatott változatot az olaszok pansottinak hívják.
A raviolit Emilia-Romagna régióban levesbetétként is felszolgálják, vagy szósszal tálalják.
A tésztafélét Boccaccio tette halhatatlanná, amikor megemlítette a Decameronban.
A raviolo a hagyományosnál nagyobb, a ravioletti pedig kisebb változatot jelenti.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek

Fenntartható ökológia gondolatok Ausztriában és Magyarországon

Mi történik télen egy biodinamikus szőlőben?

Új vámok fenyegetik az európai borászokat?

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!