A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaj Reneszánsz

2008-03-17 | Tóth AdriennEgyike a legrégebben működő és legjobban prosperáló borvidéki szervezeteknek. A Tokaj Reneszánsz-Tokaji Nagy Borok Egyesületének elnökei mindig is a szövetség pincészeteinek vezetői közül kerültek ki, így a jelenlegi elnököt, Molnár Pétert Bacsó András (Oremus), Dr. Kovács Tibor (Hétszőlő), Szepsy István (Szepsy) és Mészáros László (Disznókő) előzte meg.

A szövetség eddig is sokat tett közös büszkeségünk, a tokaji borok hírnevének hazai és külföldi erősítéséért. Többek között sok mérvadó nemzetközi szakmai kiállításon jelent meg, mint a ProWein (Düsseldorf), a Vinitaly (Verona) vagy a Vinexpo (Bordeaux). E mellett borbemutatókat is tartottak Torontóban, Strasbourgban, Genfben, Bécsben, valamint több angol és lengyel városban.

Persze nem csak a hegy ment Mohamedhez, gyakran előfordult, hogy a minél erősebb kötődés kialakítása végett a célpiacok vezető szakembereit Tokajban látták vendégül, így már több befolyásos külföldi borszakértőt kalauzoltak végig a borvidéken. A két csoport pedig, amelyekre talán a legbüszkébbek, egy belga sommelier különítmény, valamint a Master of Wine Intézet növendékei voltak, akik immár rendszeresen tünedeznek fel a Tisza partján.

A belföldi piac talán elsősorban a Gundelben megrendezett, sokszor tematikus évjáratkóstolókat idézheti fel, vagy a Tokaji Nagy Borok Estélyét a Corinthia Grand Hotel Royalban. Ezen ünnepi pillanatok mellett gyakran felmerül még a nevük a Tokaj-hegyaljai szalmaégető-hőerőmű elleni tiltakozásokkal kapcsolatban, amelyeknek az élére álltak.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!