A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Valpolicella DOC

2016-02-26 | Vinoport



 

A Valpolicella DOC a Chianti után a második legfontosabb vörösbortermő vidék Olaszországban. A vidék Veronától északra található, talaja mészköves és gránitos. Fő szőlőfajták itt a corvina veronese és a rondiella, továbbá a molinara.

 

Az egyszerűbb Valpolicella borok többnyire gyüölcsösek, könnyedek, ételekkel jól párosíthatók. A jobb termőtalajról származó darabok a Valpolicella Classica tételek. A helyben hagyományos borkészítési eljárás, a passito (szárított, aszalt szemekből készült, 2 évig barrique-ban érlelt bor) eredményezi az Amarone della Valpolicella DOCG borokat. Ezek illata rumos csokoládés, alkoholtartalmuk nem ritkán a 16%-ot is eléri. A Recioto della Valpolicella DOCG félszáraz vagy félédes, és ripasso eljárással készül. 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!