Valpolicella DOC
2016-02-26 | VinoportA Valpolicella DOC a Chianti után a második legfontosabb vörösbortermő vidék Olaszországban. A vidék Veronától északra található, talaja mészköves és gránitos. Fő szőlőfajták itt a corvina veronese és a rondiella, továbbá a molinara.
Az egyszerűbb Valpolicella borok többnyire gyüölcsösek, könnyedek, ételekkel jól párosíthatók. A jobb termőtalajról származó darabok a Valpolicella Classica tételek. A helyben hagyományos borkészítési eljárás, a passito (szárított, aszalt szemekből készült, 2 évig barrique-ban érlelt bor) eredményezi az Amarone della Valpolicella DOCG borokat. Ezek illata rumos csokoládés, alkoholtartalmuk nem ritkán a 16%-ot is eléri. A Recioto della Valpolicella DOCG félszáraz vagy félédes, és ripasso eljárással készül.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!