A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Veneto

2010-09-24 | Tóth Adrienn



 

A régiót egyszerre jellemzi az olyan klasszikus borkategóriákhoz való hűség, mint az amarone, a prosecco vagy a recioto, emellett azonban a világ felé nyitott földrajzi elhelyezkedésének és kereskedelmi hagyományainak köszönhetően megtalálhatjuk itt a nemzetközi szőlőfajták széles skáláját is.

 

Veneto majd’ 80 000 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik, amelynek terméséből közel 8,5 millió hektoliternyi bort készítenek. A régió egyedülálló abból a szempontból, hogy ennek a mennyiségnek majdnem negyede, összesen 2 millió hektoliter az olasz eredetvédelmi rendszeren belül, DOC és DOCG kategóriákban készül. Az olyan, jól ismert nevek, mint a Soave, a Valpolicella vagy a Prosecco esetében is a DOC rendszer szabályozza többek között az egyes borok szőlőfajta összetételét, a bor készítésének, érlelésének módját és idejét, de kiterjed utólagos ellenőrző kóstolásokra is.

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!