A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
alto adige
Évjáratok és borértékelések
Rövid borhírek Olaszországból 1. rész
Itáliába az etruszkok és a görögök vitték el a borkultúrát, akik már jóval a rómaiakat megelőzve hódoltak a szőlőnek. A rómaiaknak azonban több, más szempontból különös jelentőséget tulajdoníthatunk a helyi borkultúra fejlesztésében, hiszen rendszerbe foglalták és szervezetté tették a szőlészet és a borászat munkafolyamatait, így lehetővé téve nagy mennyiségű bor előállítását, de ugyancsak hozzájuk fűződik a bor tárolásában a mai napig oly nagy fontosságú hordó és palack létrehozása is. A következőkben ennek az ősi borkultúrának a jelenébe pillantunk bele.
Mit igyunk az évjáratból? 1. rész
2008. – Olaszország
Ahogy közeledünk az Egyenlítőhöz, az az alapszabály, hogy amiképp egyre melegebb lesz, úgy csökken a különbség az egyes évjáratok között. Bár Olaszország hazánkhoz képest vitathatatlanul délen helyezkedik el, és olyan klímával bír, amit az Isten is szőlőtermesztésre teremtett, azért ott is akadnak különbségek az egyes évjáratok, régiók, borvidékek, szőlőfajták között. A következő cikk segítségével bebarangoljuk a félszigetet, hogy feltérképezzük, a 2008-as évjárat mely boraiból érdemes vásárolni.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás