A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
blanc de noir
Blanc de noirs
Blanc de noirs (blandönoár – feketéből fehér) kifejezés arra utal, hogy a fehérbor csak kékszőlőből készült.
Ez nem pezsgő, ez champagne
WSET felsőfok, 3. óra
A világ bármely pontján adaptálható a hagyományos pezsgőkészítési eljárás, az eszközök, a szőlőfajták is lehetnek ugyanazok, de az eredeti, az több okból kifolyólag is utánozhatatlan.
A téma: champagne
Tíz tudnivaló a champagne-ról
Champagne az a borvidék, amely megtanította a világnak, hogy hogyan lehet pezsgőt készíteni. Persze ma már léteznek a tradicionális módszernél gyorsabb és kedvezőbb árú lehetőségek is, a minőség tekintetében azonban még mindig nem vette fel senki a versenyt a méthode champenoise-zal. Mivel most a champagne a fő témánk, gondoltuk, nem árt majd összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás