A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
borkritikus
Vízízű somlói borokról áradozik az amerikai szakíró
Alder Yarrow elámult
Teljesen ámulatba ejtette Somló a világhírű szakírót, Alder Yarrow-t, a Kaliforniában élő borbloggert, a Vinography szerzőjét.
10 ok, miért nő a borok alkoholtartalma
Felderítjük a rejtélyt
Nem kell borszakértőnek lenni ahhoz, hogy észrevegyük, az utóbbi időben érezhetően megemelkedett a borok alkoholtartalma a tíz-tizenöt évvel ezelőtti időkhöz képest. Az okok feltérképezéséhez az alapoktól kell indulni. A szőlő a fotoszintézis folyamatán keresztül termeli a cukrot, ennek mértékét a napfény intenzitása és időtartama, valamint a levegő hőmérséklete határozza meg. Az édes szőlőszem cukortartalma az erjedés folyamán alakul alkohollá. A következőkben megvizsgáljuk, mik lehetnek a legfőbb okai annak, hogy egyre több, kifejezetten magas alkoholtartalmú bor kerül a poharunkba.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás