A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
chianti classico
Chianti Rufina
Chianti, a Classicón túl
Toszkána legújabb csillagai, Bolgheri, Maremma a tengerpart közelében helyezkednek el, a tradicionális borvidékek azonban a szárazföld belsejében húzódnak. Ismertségénél és méreténél fogva is kiemelkedik közülük Chianti. A vidéket bortermelő régióként először a tizennyolcadik század elején említik a dokumentumok, 1932-ben azonban újraszabták határait, és kialakítottak benne hét zónát, amelyek közül az egyik Chianti Rufina.
Nem csökken az érdeklődés az olasz csúcsborok iránt
Rövid borhírek Olaszországból
Olaszország viszonylag sokáig kizárólag a nagy mennyiségben előállított, olcsó borokról volt híres. Sokkal később állt rá a csúcsborok készítésének pályájára, mint a nagy rivális Franciaország. Mára azonban nincs oka szégyenkezni, Toszkána és Piemonte után egyre több tartományban készítenek presztízs borokat. Bármennyire szélesedik azonban a kép, a régi nagy nevek még mindig jól csengenek, így az Ornellaia Masseto bora az egyik legkeresettebb olasz vörösbornak számít.
Rövid borhírek Olaszországból 2. rész
Chianti, 2008, mediterrán étrend
Két részes hírösszefoglalónkban az utóbbi hónapok Olaszországgal kapcsolatos eseményeiből szemezgettünk. Amíg tegnap a montalcinoi Brunello epizódról, az ország pezsgőkészítéséről, egy ősi metszésmód felélesztéséről és egy nemzetközi irodalmi pályázatról beszéltünk, addig ma szó esik a Chianti Classicoról, a 2008-as évjáratról és a mediterrán étrendről, amelyet idén a világörökség részévé szeretnének nyilvánítani.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás