A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
corvinus egyetem
Vak bórkostolás: lehet-e finom az olcsó bor?
A Corvinus Egyetem diákjai vizsgálódtak
Mi számít jó bornak? Az olcsó, ami ízlik, vagy a drága, amire azt mondják a szakértők, hogy jó? Mi a kínosabb: ha finomnak érzünk egy 600 forintos bort, vagy ha kiöntünk egy 2500 forintosat? A Budapesti Corvinus Egyetem Borkommunikáció kurzusán a csapatunk tagjaival azt vizsgáltuk, hogy nem borszakértő tesztalanyaink hogyan ítélik meg a felső és alsó polcos borokat, mennyiben egyezik a tapasztalásuk a címkén található leírásokkal, s vajon meg tudják-e tippelni a borok árát. Szerzők: Káldy Márton, Kővári Bálint, Mata Anita, Vankó Dávid.
Irány az iskolapad!
Új irány a hazai boros oktatásban
Talán meglepő lehet a címválasztás, hisz az állami iskoláink épp most kezdték meg nyári szünetüket, azonban az élet a falakon belül ilyenkor sem áll meg. Az oktatásért felelő szervek értékelik az elmúlt évet, és a minél hatékonyabb tudásbővítés céljából, a diákok igényeinek és a nemzetközi trendek előtérbe helyezésével változtatásokat eszközölnek. Ezeket az új irányvonalakat a boros szakma iránt érdeklődő leendő hallgatók is megtapasztalhatják a következő tanévtől.
Junibor nap a Corvinuson
Beszélgetés és borkóstolás
Nem véletlen, hogy a fiatal borászok szívükhöz közel állónak érzik a fiatalok borra szoktatását, hiszen tulajdonképpen saját, későbbi fogyasztóikat nevelik. Az ifjú borászokat tömörítő szervezet, a Junibor legújabb kezdeményezésének keretén belül április 28-án, a Corvinus Egyetemen tartottak borkóstolót a hallgatóknak, valamint ezt megelőzően egy kerekasztal beszélgetést, ahol olyan tekintélyes szakemberek osztották meg gondolataikat a hazai borkultúrával kapcsolatban, mint Szepsy István, Gere Attila vagy Bíró Lajos.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás