A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
mutáció
Szőlőfajták, szaporítás
Hogyan keletkeznek új fajok és fajták? Magból, gondolnánk, de ez nem ilyen egyszerű.
Tíz tudnivaló a cabernet franc szőlőfajtáról
Itthon másképp állunk hozzá
A cabernet franc-t szinte mindenhol a világon a cabernet sauvignon kistestvérének tekintik, kevésbé kifinomultnak, izgalmasnak tartják, épp ezért ritkán palackozzák fajtaborként, inkább az úgynevezett Bordeaux-i házasításokban használják. Magyarország déli borvidékei, Szekszárd és Villány ebből a szempontból dacol a világtrendekkel, hiszen egyre nagyobb hangsúlyt fektet erre a kékszőlőfajtára, amely az eddigi tapasztalatok szerint nálunk szebb, egyedibb borokat ad, mint a cabernet sauvignon. A következőkben tíz fontos dolgot tudhatunk meg a cabernet franc-ról.
Rioja új arca
A múltból a jövőbe néz
A múlt héten megismertük azokat az új törekvéseket, amelyek a vezető spanyol borvidéken a borok minőségének megtartását garantálják majd. A mai napon egy kivétellel ismerkedünk meg, létezik ugyanis a nagy vörösborokat adó tempranillo világában egy ritkaság, mégpedig a fehér tempranillo. E mellett szót ejtünk a borvidék népszerűsítését célzó új kampányról is.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás