A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
pintes
Milyen bort igyunk rántott halhoz?
Karácsonyra készülünk 3. rész
Már közel a harmadik adventi vasárnap, lassan a legtöbb családban körvonalazódnak az ünnepi menü fogásai. A rántott hal nagy népszerűségnek örvend sok otthonban, többen évről évre helyet adnak neki december 24-én a vacsoraasztalon. A bundában sült halat kísérheti franciasaláta, zelleres vagy majonézes burgonyasaláta. Borkísérőként ez alkalommal olyan tételeket választottunk, amelyek súlyukat tekintve a könnyed borok felső vagy a közepes testű borok csoportjába sorolhatóak, és mentesek a hordós érlelés markáns aromáitól.
Van egy ország...
Zalai körkép 1. rész
...vagy éppen van egy táj, egy borvidék. Amit igencsak kevéssé ismerünk, holott a múltban komoly szerepet játszott a hazai borkészítésben. A legtöbbet - és vélhetően leghitelesebbet is - a Balaton-felvidéki Scheller Szőlőbirtok tulajdonosa, dr. Tóth Sándor tud erről a vidékről. Talán azért, mert a középkorban e két terület rendre vetekedett egymással, különösképpen a Káli-medence borai jelentettek konkurenciát a sokáig a királyi udvarba is szállított zalai boroknak. Ma a figyelem kissé megtört, nem igazán mutatják magukat a zalai borok - az egy Bussay doktort leszámítva, akinek borai méltó zászlóvivői a területnek.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás