A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
posta borház
Szőlőmagőrlemény és -olaj Póstáéktól
Újdonság a szekszárdi pincéből
Az április 11-én a Terroir Clubban nyitott kóstoló extrát tartottak, amelyen több hazai és külföldi pincészet újdonságait is bemutatták a természethű borok iránt érdeklődőknek. Nekünk ez alkalommal kivételesen nem egy bor keltette fel a figyelmünket, hanem a Pósta Borház szőlőmagőrleménye és szőlőmagolaja. Az idén megjelent újdonságokról Posta Gergelyt, a szekszárdi pincészet egyik borászát kérdeztük.
Kékfrankos-mesterkurzus
Mit látnak a borászok a kékfrankosban?
A Terra Hungarica Kékfrankos Napját egy ültetett szeminárium indította, amelyen a kóstolásra kerülő tizenegy borról és magáról a szőlőfajtáról a helyszínen az alkotók beszéltek. A különböző hazai borvidékekről, sőt a határainkon túlról érkező előadók véleménye megegyezett abban, hogy a fajta hazai elterjedtségéhez elsősorban megbízhatósága járult hozzá, és abban is egyetértettek, hogy a Kárpát-medencei kékszőlő-fajták között kiemelt figyelmet érdemel. A következőkben az előadás számunkra legérdekesebb tanulságait foglaljuk össze.
Rókabőrbe bújt borászok
Interjú ifj. Heimann Zoltánnal
Ha leírjuk, Fuxli, sokan elsőre azt hihetik, hogy elírtuk, hiszen eddig Fuchsliként jelent meg a polcokon a szép karriert befutó szekszárdi siller. Nos, a változás annak köszönhető, hogy míg eddig mindössze egy pincével azonosíthattuk ezt a bort, addig 2012-től már hat Fuxlival ismerkedhetnek a sillerek barátai. Valószínűleg nem tettek rossz lóra ezzel a rozé és vörösbor közötti átmenetnek tekinthető borstílussal a szekszárdiak, amely könnyedségének hála, volt idő, amikor népszerűbb volt hazánkban a vörösboroknál. A következőkben ifj. Heimann Zoltánnal, az ötletgazdával beszélgettünk a kezdeményezésről.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás