A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
primer illat
Hogyan értelmezhetjük egy bor illatát?
Borfogyasztó leszek! 3. rész
Kezdő, ámde tudatossá válni szándékozó borfogyasztókat felkészítő sorozatunk harmadik részében beleszagolunk a borospohárba! Miután megvizsgáltuk a kezünkben tartott poharat a szemünk segítségével, épp ideje, hogy bevessük az orrunkat is. A bor illata rengeteg különböző vegyületből épül fel, amelyeket úgy szoktunk jellemezni, hogy meghatározzuk, leginkább mire emlékeztetnek minket. Birsre? Meggyre? Lószőrre?
A borkóstolás alapjai - illat
Orral a pohárban
A borkóstolás azért jelent számomra élményt, mert általa érzékszerveimmel egy sokkal közelebbi kapcsolatba kerülök, mint annak előtte. Ha teljes figyelemmel fordulunk a borok felé, olyan érzésünk lehet, mint gyerekként, amikor valami új dologgal ismerkedtünk. Az egész folyamatból pedig a szaglás az az elem, amely a legérdekesebb ebből a szempontból. Hiszen gondoljunk csak bele, ha valamire rátekintünk, annak legalább nagyságrendileg megmondjuk a színét, ha bekötött szemünk elé tartanak ugyanakkor egy illatot, rádöbbenünk, mennyire kevéssé tudatosan használtuk eddig ezt az érzékszerünket.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás