A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
quarts de chaume
Anjou, Franciaország
Borismeret
Anjou vidéke Saumurrel és Touraine-nal együtt adják a Loire völgyének középső részét. A régió nevét viselő apelláció, az anjou aoc 128 település határában készíthető mind fehér-, és vörösborok, mind pedig pezsgők formájában. A vörös anjou cabernet franc, cabernet sauvignon, pineau d’aunis és gamay fajtákból állhat, míg a fehérborok legalább 80%-át a chenin blanc-nak kell adnia. Anjou vidéke azonban ezen bortípuson túl további fontos eredetvédett boroknak is otthont ad, így itt születnek például a bonnezeaux, a coteaux du layon, a savennières és a quarts de chaume tételek is.
Rövid hírek Franciaországból
Új borvidékek, változó borfogyasztási szokások
Ha borról és annak nemzetközi vonatkozásáról van szó, gyakorlatilag megkerülhetetlen a franciákkal történő összehasonlítás. Még nem is volt annyira régen, amikor mindenki olyan akart lenni, mint ők. Mára több ok miatt is megingani látszik a sokáig egyetlen helyes útnak vélt francia szemlélet. Hogy mégis miről beszélünk? Az alábbi hírösszefoglalóból sok minden kiderül majd.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás