A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
szélmalom étterem
Az ember, aki a borlap mögött áll
Lukács Szabolcs, Sopron, Szélmalom Étterem
A szó, sommelier természetesen francia eredetű. A kifejezés Franciaország középső részéről származik, és hajdani ősén azt a személyt értették, aki az udvar ellátmányáról gondoskodott. A munka legfontosabb része a málhás állatokat igénybe vevő szállítások megszervezése volt, innen a kifejezés. A régi \"saumalier\" szó jelentése ugyanis \"málhás állatokat hajtó kocsis\" volt. Az eredeti fogalomtól így messzire jutottak mai sommelier-ink, akiket ebben a sorozatunkban bemutatunk. Kérdéseinket ez alkalommal Lukács Szabolcsnak tettük fel.
Szélmalom Cuvée
Születésnapi borajándék
A soproni Kuruc-dombon található Szélmalom Étterem egy 1872-ben épült, és még ma is álló szélmalomról kapta a nevét. A vendéglő idén kettős évfordulót ünnepel, ebből az alkalomból Lukács Szabolcs, az étterem vezetője és egyben az ország 2007-es sommelier bajnoka a balfi Weninger pincészettel összefogva, egy különleges házasítást állított össze. A Szélmalom Cuvée limitált palackszáma és borversenyen elért sikere miatt keresett tételnek számít az étterem borlapján, így várhatóan december közepére már csak a készített mennyiség fele áll majd rendelkezésre.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás