A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
szürkepenész
Tíz tudnivaló a botritiszről
Az ősellenség és a legjobb barát
A Furmint Február közeledtével sokat beszélünk majd a száraz furmintokról, de nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy a furmintnak milyen kulcsszerepe van az olyan kiemelkedő édes boraink létrejöttében, mint a tokaji aszú, a szamorodni vagy a késői szüretek. A felsorolt borok azonban nemcsak az őket adó szőlőfajtáktól különlegesek, hanem a botritisztől is, amely az aszú és szamorodni esetében kötelező elem, míg a késői szüretnél szabadon választott. Tekintsünk most át tíz fontos információt a botritisz kapcsán!
Botritisz, Botrytis cinerea
Kadarka aszú Villányból
Ujjlenyomatos borkülönlegesség
Egy aszúbor készítése egy olyan pincészettől, amely korábban nem foglalkozott ezzel a bortípussal, csak a Tokaji borvidéken kívül számít hírnek. És bár ezekre a címkékre nem kerülhet rá az aszú kifejezés, hiszen az csak a tokajiaknak jár, az édes borkülönlegességek iránt érdeklődők valahogy mégis kiszagolják ezeket a különleges palackokat.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás