A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
vakkóstolás
Vak bórkostolás: lehet-e finom az olcsó bor?
A Corvinus Egyetem diákjai vizsgálódtak
Mi számít jó bornak? Az olcsó, ami ízlik, vagy a drága, amire azt mondják a szakértők, hogy jó? Mi a kínosabb: ha finomnak érzünk egy 600 forintos bort, vagy ha kiöntünk egy 2500 forintosat? A Budapesti Corvinus Egyetem Borkommunikáció kurzusán a csapatunk tagjaival azt vizsgáltuk, hogy nem borszakértő tesztalanyaink hogyan ítélik meg a felső és alsó polcos borokat, mennyiben egyezik a tapasztalásuk a címkén található leírásokkal, s vajon meg tudják-e tippelni a borok árát. Szerzők: Káldy Márton, Kővári Bálint, Mata Anita, Vankó Dávid.
Miért szeretek vakon kóstolni?
Egy stratégiai játék tanulságai
Számos általam nagyra tartott borszakíró, borszakértő leírta vagy elmondta már, hogy miért nem ért egyet a borok vakon történő kóstolásával. Gondolkodásuk levezetése logikus, követhető, teljes mértékben azonosulni lehet vele. A bökkenő az, hogy szerintem én is logikus indokkal rendelkezek arról, hogy miért szeretek vakon kóstolni. Persze, ha hűek akarunk lenni az igazsághoz, az is előfordulhat, hogy ez a logika rám igaz, másra pedig nem feltétlenül.
10 ok, miért nő a borok alkoholtartalma
Felderítjük a rejtélyt
Nem kell borszakértőnek lenni ahhoz, hogy észrevegyük, az utóbbi időben érezhetően megemelkedett a borok alkoholtartalma a tíz-tizenöt évvel ezelőtti időkhöz képest. Az okok feltérképezéséhez az alapoktól kell indulni. A szőlő a fotoszintézis folyamatán keresztül termeli a cukrot, ennek mértékét a napfény intenzitása és időtartama, valamint a levegő hőmérséklete határozza meg. Az édes szőlőszem cukortartalma az erjedés folyamán alakul alkohollá. A következőkben megvizsgáljuk, mik lehetnek a legfőbb okai annak, hogy egyre több, kifejezetten magas alkoholtartalmú bor kerül a poharunkba.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás