A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Fröccs, megbolondítva

A sokoldalú fröccskoktél lehet a nyár slágere

2017-06-24 | Vinoport


Fröccs, megbolondítva

Támad a nyár, beköszöntött a kánikula... ilyenkor másra sem vágyunk, mint egy friss, hideg szomjoltóra. Ideje, hogy komfortzónánkból kilépve izgalmas, új hűsítőkkel gondoskodjunk a folyadékpótlásról, ízlelőbimbóinkat is felpezsdítve.


Van, aki tisztán szereti a bort, de hőségben egyértelműen hódít a fröccs. Ha munka utáni felfrissülésről, hétvégi vagy nyáresti lazulásról van szó, az ízlés és alkalom szerint arányított szóda-bor kombók verhetetlenek. „A fröccs könnyű, egészséges és finom, már ha jó savgerincű minőségi fehérborból vagy üde, megfelelően gyümölcsös rozéból készül, és nem az alkalmatlan lőrét próbálják benne elpasszolni. Szerencsére az utóbbival egyre ritkábban találkozni a vendéglátóhelyeken” – értékel Elek Márton, a Borháló Borkereskedés stratégiai igazgatója.

 

A tiszta fröccsváltozatok mellett egyre több helyen találkozhatunk minőségi borból és jéghideg szódából friss zöldséggel és fűszernövényekkel, gyümölccsel, természetes szörpökkel megbolondított fröccskoktélokkal. A kezdeti bizalmatlanságot elsöpörte az újdonság varázsa:

 

a fröccskoktél lehet az idei nyár slágere.

 

"Tavaly húztunk egy bátrat, és a Sziget-fesztiválok beszállítójaként fröccskoktélokat is vittünk a rendezvényekre. A közönségsiker meggyőzött bennünket: a jó alapanyagokból készített laza fröccskoktéloknak van helyük a tűző nap alatt. A koktélba vegyítés ráadásul szigorú mércéje a bornak: ne próbálkozzunk silány borral, ha nem akarunk csúnyán leégni!” – tanácsolja Elek Márton.

 

 

A Borháló megbízásából Garamvölgyi „Kiki” Krisztián kétszeres világversenynyertes bártender hat fröccskoktélt komponált a Szigetre. A siker nyomán ezekkel a könnyű nyári italokkal idén már nemcsak a fesztiválrendezvényeken, hanem számos trendi bárban, étteremben is találkozhatnak a kísérletező kedvű szomjazók.

 

A szóda-bor alapú zöldséges-gyümölcsös-fűszeres frissítők nemcsak a fesztiválokon és a vendéglátóhelyeken hódítanak - otthon is villámgyorsan elkészíthetőek.

 

Kiki receptjeiből a Vinoport most az alábbi kettőt ajánlja.


 

Rabbit in the Hole

Vegyünk egy illatos fehérbort - ez lehet Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, tramini vagy sauvignon blanc. Egészítsük ki egy kis bodzavirágszörppel. Hogy igazán friss legyen, tegyünk bele pici uborkát! A kerek ízhatás kedvéért jöjjön egy-két citromkarika. Már csak a buborék hiányzik, és néhány kavarás… 

 

Az arányok:

Borajánlatunk: Kiss Attila Irsai Olivér 2016

 

Bear in the Bush

Egy magyar klasszikus, új kiadásban. Vegyünk alapul jeget. Öntözzük meg kevés málnaszörppel. Tetézzük illatos bazsalikommal és egy kis citrommal. Töltsünk rá finom rozébort, majd frissítő szódát. Kicsit megkavarjuk, és már ihatjuk is!

 

Az arányok:

Borajánlatunk:  Szeleshát Rosé Cuvée 2016 

 

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!