Mit igyunk nyáron? 2011
Borkereskedők tippjei 2. rész
2011-06-28 | Tóth AdriennTegnap már sorra vettünk kilenc olyan bort, amelyet hazai borkereskedők ajánlanak a nyári szezonra. Volt közöttük Dél-balatoni habzóbor, egri syrah és tradicionálisan elkészített, spanyol pezsgő is. Most még tovább növeljük a tétet, hiszen tizenkét újabb borajánlat következik, amelyek segítségével Mátrától Villányig kalandozunk, egy rövid Provance-i kitérővel.
Az első rész megtekintéséhez kattints IDE!
Földvári Mónika – Bor és Más
Laposa Pincészet - Friss 2010
Valóban friss, itt a szép savakat megtámogatja az ásvány, amiket csak imádni lehet. Karakteres, akár fröccsnek is kiváló. A badacsonyi pincészet legnyáribb bora olasz- és rajnai rizling házasításából. (1320 Ft)
Matias Pincészet – Pécsi Irsai Olivér 2010
Az az igazi csajos bor. Parfümös, behízelgő illat- és ízvilágával mindenképpen bájos. Megjelenése ropogós, friss, üde. A frissesség itt más értelmet nyer, mint amit eddig megszoktunk. Itatja magát, vigyázat! (1523 Ft)
Benedek Pince – Mátrai Chardonnay 2010
Móni megosztotta velünk, hogy azért szereti ezt a bort, mert frissnek, könnyűnek tűnik, de hatalmas beltartalommal rendelkezik. Szép savgerinccel bír, mégis kellemes, kerek érzés támad az ember szájában már az első korty után. (1312 Ft)
Kiss Virág – Zwack Izabella Borkereskedés
Zekk - Villányi Rosé 2010
Friss, könnyű, botrányosan gyümölcsös bort készített a kereskedés új borcsaládjának Heumann Evelyne. Zekk kedvenc rozéja, ami tökéletes társunk lehet egy izgalmas nyáresti buli közben vagy akár csak egy baráti beszélgetés alkalmával. (1466 Ft)
Kislaki Bormanufaktúra - Piros habzóbor 2010
Légli Géza egy teljesen új, pezsgő, élettel teli bort alkotott, ami könnyen válhat a nyár slágerévé. A trendi név mellé gyümölcsös, elegáns, ugyanakkor könnyed karakter társul. Egy igazi vízparti bor, ami passzol balatoni vitorlázásokhoz vagy hűs teraszon, nyáresti világmegváltáshoz. (2133 Ft)
Dobogó - Satöbbi Tokaji száraz Hárslevelű 2010
A tokaji Satöbbi nem egyszerű stb. tokaji, hanem új, trendi ruhába öltöztetett, izgalmas, könnyű tokaji bor, ami a nyári estéket jóleső egzotikus élményekkel gazdagíthatja. (1332 Ft)
Radosevics Radovan – Radovin
Keller György Pincészete – Szederkényi Chardonnay 2009
Első töltésű tölgyfahordóba került ez a friss és krémes chardonnay. A Villányban dolgozó borász most szederkényi alapanyaggal dolgozott. A borász ott van a villányi nagy öregek között, kedvező árú borai mellett sonkákat, kolbászokat is készít, és a téli szezonban nem ritka nála a disznóvágás sem. (2000 Ft)
Tamás Pince – Csopaki Syrah Rosé 2010
A narancsos árnyalatba hajló rozéból csak úgy dőlnek a fűszeres illatok és ízek. Nem az a fröccsnek való rozé stílus. A Tamás Pince borai mellett az ínyenceknek érdemes odafigyelniük az olyan különlegességekre is, mint a levendulaecet vagy a citromzselé!
Kislaki Bormanufaktúra – Landord Pinot Noir 2009
Szűztermésű bor egy abszolút kézműves borásztól, Légli Gézától. A 3000 tőke első terméséből kb. 250-270 palack készült, ebből 200 került a borkereskedéshez. Nem az az eltenni való bor, hanem egy ropogós, friss, nyári pinot noir. (3990 Ft)
Kovács Gergely - Bortársaság
Béla és Bandi - Sauvignon Blanc 2010
A balatonszőlősi borász-brigád 2010-es bora. Jó példa arra, hogy 2010 sem volt elveszett évjárat. Pont olyan, amit egy nyári estére (délelőttre/délutánra) elvárunk: vágott fű, virág és zeller. Friss és törékeny. Visszafogottabb savak, lágyabb szövet. Érintésnyi cukor (3 g). Ettől az évjárattól csavarzárral készül, hogy ne kelljen a nyaralóban a dugóhúzót keresni. (1990 Ft)
Sacha Lichine "tyúkos sorozata" 2010
Mindennapi, kristálytiszta, érthető borok a Provence-i rozéiról világhírű francia borásztól. A tyúkos fehér (La Poule Blanche), a csibés rozé (Le Poussin Rosé) és a kakasos vörös (Le Coq Rouge), szigorúan egy menetben az este folyamán. (1990 Ft)
Sauska Rosé 2010
A villányi és siklósi területekről kézzel szüretelt szőlőből készült merlot, syrah, kékfrankos, cabernet és pinot házasítás megjelenése óta egyike a legnépszerűbb rozéknak a Bortársaságnál. Telt zamatú, illata és íze gyümölcsös, tiszta, intenzív, friss eperrel a középpontban. Rozsdamentes acéltartályban, hűtött, irányított erjesztéssel készült a villányi pincében. (1670 Ft)
Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!