A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bejutott a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőbe

Széll Tamás után Veres Istvánnak sikerült a bravúr

2020-10-19 | Vinoport


Bejutott a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőbe

Bejutott a Bocuse d’Or világdöntőbe a Veres István séf vezette magyar csapat.


Címlapkép: https://www.facebook.com/bocusedor.estonia

 

Kilencedik helyet ért el az észtországi kontinensviadalon Veres István és csapata, ezzel Széll Tamás 2017-es sikere után ismét lesz magyar döntőse a világ leghíresebb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak 2021-ben.

 

 

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: „a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni”, ezt abszolválta a magyar csapa és ott lehet a Bocuse d'Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

 

A kilencedik helyet elért magyar csapat tagjai 

 

  • Veres István és Molnár Bence, a 2019 óta Michelin-csillagos Babeltől
  • Volenter István, aki a csapat coach-a volt az idei Bocuse d’Or-on. Ő idén tért haza Mórra, az Öreg Présbe;
  • Széll Tamás, a 2016-os európai Bocuse győztese, aki csapatelnökként, valamint a zsűri tagjaként is részt vett a versenyen.

 

Hamvas elmondta, a körülmények miatt a mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt:

kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely.


A hagyományosan jól szereplő skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani: Norvégia nyert Tallinban, a gasztronómiailag még ide sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország.

 

Akárcsak korábban a versenyző csapatoknak Tallinnban is a megszokott módon két ételt kellett elkészíteniük 5 óra és 35 perc alatt. Mindkét kötelezően felhasználandó hozzávaló kötődik a verseny helyszínéhez, Észtországhoz:

 

  • észt farmon nevelt fürj
  • Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!