A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Sommelier-képzés a WSET-en

07. 29. - 06. 27.

, , 2009. május-június – Budapest, Borkollégium



A WSET oktatói egy igazán egyedi dologba vágták fejszéjüket. Olyan oktatási programot raktak össze, amelyben magas színvonalú képzés keretei között fogják a leendő sommelier-ket oktatni. Hogy miért van erre szükség? Egyre több nemzetközi színvonalú étterem nyílik hazánkban, amelyekben elvárható, hogy ennek megfelelően képzett borszakértők segítség a vendégek választását a borkínálatukból. Így főleg a vendéglátóiparban dolgozó szakemberek jelentkezését várják, de természetesen olyanok is elkezdhetik a tanulást, akik egyszerűen csak szeretnének mindent tudni a borról.

 

Mit foglal magába a tananyag? A Borkollégium és a WSET által oktatott első három szint tananyagát, szakmai specifikus előadásokat és gyakorlati oktatást (110 óra elméleti ill. gyakorlati oktatás, jegyzet, vizsgadíj). A szintek külön-külön is elvégezhetők, de bátraknak 2009. januárjától lehet a mélyvízbe ugrani!

A tananyag:

Borkóstolás - mind a négy szinten
Szőlőtermesztés, borkészítés (gyakorlati oktatás szőlészetben/borászatban, pezsgőgyárban) - mind a négy szinten
Magyarország bortermelése - Alapfok
A világ bortermelése (Óvilág, Újvilág) - középfok, felsőfok
Szőlőfajták - alapfok, középfok
A terroir és az évjárat - mind a négy szinten
Párlatok - középfok, felsőfok, sommelier képzés
Étel és bor a gyakorlatban - középfok, sommelier képzés
Felszolgálói/sommelier ismeretek, eszközhasználat - sommelier képzés
A szivar - sommelier képzés
A sör - sommelier képzés
A sajt - sommelier képzés
Vendégpszichológia - sommelier képzés
Értékesítési technikák - sommelier képzés
Francia szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés
Olasz szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés
Német szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés

Időpont: 2009. május 28-29-30., június 4-5-6., 18-19-20. és 26-27. (vagyis 11 nap)
Helyszín: Borkollégium AKÓ Gasztronómiai Tanácsadó és Kiadó Kft.
Részvételi díj: 220 000 Ft+áfa

A tanfolyamok helyszíne és további információk:
Borkollégium
AKÓ Gasztronómiai Tanácsadó és Kiadó Kft.

Cím: Budapest II., Pasaréti út 14.
Jelentkezés és további felvilágosítás:
Tel.: 2022 886 Fax: 7879 010
E-mail: wset@ako.hu
Honlap: www.ako.hu

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!