A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Takler-Tiffán BorDuett vacsora

03. 26.

, Budapest, Araz Étterem



Folytatva egyedülálló borvacsoráik sorozatát, ez alkalommal Szekszárdra, a Takler Pincészethez, valamint a villányi Tiffán Pincészethez kalauzolják el vendégeiket. A Takler család az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, a jelenlegi családi vállalkozást 1987-től folyamatosan építi, fejleszti a Szekszárdi borvidéken. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a merlot, cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjellegű vörösborok: a kadarka, a kékfrankos, valamint a szekszárdi bikavér.

 

Takler-Tiffán BorDuett vacsora

 

 

Takler-Tiffán BorDuett vacsora

 

A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is kínálnak. Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal.

 

A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a villányi borvidéken. Ültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákat termesztenek.

 

A birtok vezetője Tiffán Ede, aki 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki. "Az ember szeresse a helyet, ahol él! S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes!"

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított ételsorukat kínálják.

 

Időpont: 2015.03.26. (csütörtök) 19:00

 

 

A borvacsora menüje

Tiffán Csenge 2013 - Takler Flört 2014

Mozzarellás-túrós kosárka sült almával, friss petrezselyemzölddel

*****

Tiffán Mondivin Rosé (CS) 2013 - Takler Rosé (PN) 2014

Paradicsomos folyami-rákesszencia turbolyával fűszerezve

*****

Tiffán Pinot Noir 2009 - Takler Kadarka 2012

Langyos kacsamájragu kenyérlángoson, korianderes tejföllel

*****

Tiffán Principium 2011 - Takler Bikavér Reserve 2012

Burgundi marharagu vajas kifliburgonyával és vargányás karottával

*****

Tiffán Grande Selection 2009 - Takler Primarius Merlot 2011

Borskéregben sült vesepecsenye tárkonyos-szarvasgombás mártással, krémben sült burgonyával

*****

Tiffán Elysium 2008 - Takler Regnum Cuvée 2007

Pörköltmogyorós csokoládé-tortácska konyakos meggyzselével és kávéhabbal

*****

Ár: 11.900 Ft/fő

 

Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!