A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

3000 milliárd forintosra bővülhet az alkoholmentes borok piaca

Egy tanulmány töretlen növekedést prognosztizál az elkövetkezendő évekre

2020-04-18 | Vinoport


3000 milliárd forintosra bővülhet az alkoholmentes borok piaca

Az alkoholmentes borok előretörése a fiatalabb generációk életmódjával van összefüggésben és Európa már nem sokáig diktálja itt a tempót.


Az elmúlt évek tendenciáját folytatva (1) 2019 és 2027 között évi 7 százalékos növekedést fog mutatni az alkoholmentes borok iránti kereslet a világban és elérheti az 10 milliárd dolláros forgalmat – írja az angol FoodBev Media elemző cég nem rég publikált tanulmányában. A – még a koronavírus járvány korai szakaszában született – előrejelzés szerint Észak-Amerika hamarosan beelőzi a manapság a legnagyobb felvevőnek számító Európát. Az általában a „rendes” bor átalakításával készülő alkoholmentes borok térnyerése a tengerentúlon annál is inkább szembetűnő, mivel az USA-ban 25 év után tavaly csökkent először a borfogyasztás (1 százalékkal).

 

 

„Főleg a fiatalabb generáció tagjai általában az alacsonyabb alkoholtartalmú italokat preferálják manapság. Ennek oka az, hogy az egészségtudatos életmód, a jó közérzet egyre fontosabb szerepet játszik életünkben” – magyarázta a FoodBev munkatársa. Ennek fényében egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, hogy például a rengeteg az egészségre kedvező tulajdonsággal bíró vörösboroknak alkoholmentes párja is tudja-e ugyanazt.

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!