A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A nők és az alkoholfogyasztás

Érdekes összefüggések

2020-01-28 | Vinoport


A nők és az alkoholfogyasztás

A Borközgazdászok Amerikai Szövetségének (American Association of Wine Economists, AAWE) közelmúltban megjelent statisztikái, grafikonjai közül ezúttal a nők és az alkoholfogyasztás kapcsolatával foglalkozókat gyűjtöttük össze. Van közöttük egészen furcsa összefüggéseket vizsgáló is.


A Borközgazdászok Amerikai Szövetsége (American Association of Wine Economists, AAWE) Facebook-oldalán időről időre érdekes grafikonok, ábrák, statisztikák bukkannak fel, amiből mi is előszeretettel szemezgetünk. Idáig mi ezeket tartottuk a legérdekesebbnek.

 

>>> A borvilág izgalmas grafikonokban elmesélve

 

 

A mai három grafikonból az első azt mutatja meg, a 24 és 29 év közötti nők milyen gyakorisággal fogyasztanak alkohol az Európai Unió 28 tagállamában (every day = minden nap, every week = minden héten, every month = minden hónapban, less than once a month = havonta egy alkalomnál ritkábban, never = soha). Magyarország az átlag alatt van, három olyan ország van csak például, ahol még nálunk is kisebb a heti rendszerességgel fogyasztók aránya.

 

A nők és az alkoholfogyasztás

 

A második táblázat a nők arányát a parlamentben (2017-es adat) és az egy főre jutó alkoholfogyasztást veti össze (2014-es adat)

 

A nők és az alkoholfogyasztás

Még szemléletesebb mindez egy grafikonon ábrázolva:

 

A nők és az alkoholfogyasztásEnyhe korreláció látható ugyanis az alkoholfogyasztás mértéke és a nők parlamenti helyeinek aránya között.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!