A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Balatoni Kör, BalatonBor, Made in Balaton, Vízikutya – mi micsoda?

Tegyünk rendet!

2015-10-09 | Vinoport


Balatoni Kör, BalatonBor, Made in Balaton, Vízikutya – mi micsoda?

A Balatoni Kör szombaton mutatja be hazánk első régiós bormárkája, a BalatonBor címkéjét. A régió az elmúlt egy évben annyit újított, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és tanuljuk a Kör által bevezetett szavakat.


A Balatoni Kör szombaton mutatja be hazánk első régiós bormárkája, a BalatonBor címkéjét a Nagy Olaszrizling Október Kóstolón. Nem véletlenül most: Olaszrizling Október van, és a Balaton bora sem lehetne más, mint olaszrizling!

 

A bemutató a BalatonBor várományosok mustjait is megkóstolhatjuk. A 14.20-kor kezdődő rövid "leleplezésen" Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke beszél majd a régiós branding, és a közösségi régió-marketing fontosságáról, előnyeiről az uniós piacokon és más külpiacokon.

 

Rizling Generáció

A Rizling Generáció csak a Balatonfüred-Csopaki Borvidék 25 pincészetét fogja össze. Ők nagyon hasonló célokért dolgoznak közösen, mint a Balatoni Kör, ráadásul ők is terveznek közös, borvidéki bort.

 

A Balatoni Kör a tó legismertebb borászaiból és vendéglátósaiból áll. Szerveződésük célja a Balaton közelében egész évben elérhető, magas minőségű gasztronómiai szolgáltatások hatékony népszerűsítése. Régiós szinten érdekvédelmet is szerveznek: a helyi borokat, ételeket és alapanyagokat akarják előtérbe állítani. Ennek jegyében készítették el idén nyáron saját beach foodjaikat (tóparti street food) például a Vízikutyát (balatoni hot dog, harcsahurkával) vagy a Bazaltburgert (balatonfenyvesi Angus marhahúsból). Egységes arculatot építenek, közös marketinggel is dolgoznak.

 

 

Kezdeményezésükre, illetve az általuk kidolgozott kritériumrendszer alapján készül el a BalatonBor, a régió bora, először a 2014-évjáratból. A Balaton Bora név inkább szlogen lesz, a Made in Balaton pedig a régiós védjegy megnevezése, míg a sokkal tömörebb BalatonBor a márkanév.


Ezt a bort nemcsak a Balatoni Kör tagjai, hanem bárki elkészítheti majd, aki a tó körül gazdálkodik, és hajlandó megfelelni a tagok által összeállított kritériumrendszernek.

 

Mit is takar ez?

A BalatonBor olaszrizlingből készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, amiről ezért joggal mondhatjuk, hogy a Balaton Bora.

Szőlészeti-borászati paraméterek:
Arculat:

 

Kereskedelem:

Kiskereskedelmi irányár (pinceár): bruttó 1450 Ft

Minőségbiztosítás:


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!