A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján

Jön 2019 legexkluzívabb borgasztronómia eseménye

2018-12-20 | Vinoport


Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján

Ahogy az előző 13 évben, úgy 2019-ben is az ország aktuális csúcsborai kapnak lehetőséget arra, hogy a Magyar Borok Bálja különleges borsorát adják. Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.


 

Az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest impozáns báltermébe szervezett elit borvacsorán a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett természetesen a magyar borászok is megjelennek. A változatos programokon és különleges ételsoron túl egy igencsak nívós borösszeállítás kapja a központi szerepet: olyan bortípusokra építették a menüt a szervezők, amelyek mennyiségben és minőségben egyaránt meghatározónak számítanak a hazai borkínálatban.

 

A Bál háziasszonya Ördög Nóra, a sztárfellépők sora pedig egyre bővül: Király Viktor, Miklósa Erika, Kollagi Show & Dance és a Group'n'Swing gondoskodik a szórakozásról. 

 

A vendégeket érkezéskor többek között a Dél-Balaton és a Garamvári Szőlőbirtok palackban érlelt pezsgői köszöntik. A Brut Nature 2015 Champion, a Prestige Brut és a Blanc Fleur pezsgők mellett a Koch Borászat 2018-as Cabernet Sauvignon Roséja indítja a sort, amiben aztán további különlegességek következnek.

 

 

Az amuse bouche után a menü fogásait kísérve felsorakozik a Figula Pincészet Száka Olaszrizling 2017 bora, amit az ikonikus borász, Szepsy István Szent Tamás Furmint 2016-ja követ. Ezután kerül a poharakba az est első vörösbora, a 2014-es Év Bortermelőjének, Dúzsi Tamásnak a Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013 tétele, majd a szinte már világhírű Bock Merlot Special Reserve 2013-ból.

 

Tokaji aszú nélkül természetesen bármilyen ünnep elképzelhetetlen lenne – 2019-ben ezért az ország egyik legnagyobb tekintélyű borászatát vezető Barta Károly dűlőszelektált, 2013-as 6 puttonyos aszúja mutatkozik be a desszert oldalán.

 

Akik további csúcsborokra is szomjaznak, 100 izgalmas tétel közül válogathatnak a sétálótérben, hiszen a Magyar Borok Bálja immár 3. éve nem csupán egy elegáns báli és gasztronómiai esemény, hanem egy 100 magyar bort felvonultató exkluzív sétálókóstoló is.

Csatlakozna a kiállítók közé? Szeretné Ön is bemutatni legmagasabb minőségű tételeit a Bál közönségének? Jelentkezzen itt: info@winelovers.hu

 

A kifogástalan menü üdvözlőfalatait az innovatív Caviar & Bull, az elő- és főételeket a Corinthia Hotel Brasserie & Atrium étterme, míg az állófogadásos vacsora fogásait a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő biztosítja idén is.

 

Íme az est teljes étel- és borsora!

 

Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján

Üdvözlőfalatok

Lazactatár barack textúrával és méz kaviárral

Mannitol-ba forgatott libamáj mousse naranccsal és mogyoróvall

Pezsgőben marinált sárgadinnye, tejszínes rákszósszal és prosciutto chips-szel

Marha carpaccio ravioli füstölt kaliforniai paprikával, kakukkfűvel és pirospaprika púderrel

 

Üdvözlőitalok

Garamvári Szőlőbirtok - Brut Nature 2015 Champion

Garamvári Szőlőbirtok - Prestige Brut

Garamvári Szőlőbirtok - Blanc Fleur

Koch Borászat – Cabernet Sauvignon Rosé 2018

 

Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján

 

A 2019-es Magyar Borok Báljának vezető sommelier-je Szik Mátyás, Örökös Magyar Bajnok Sommelier lesz. Hangsúlyozta, a báli borsor összeállításában meghatározó szerepe volt az étel-ital harmóniája mellett annak is, hogy olyan borászatok tételeit válasszuk ki, amelyek nagy mennyiségben is meggyőzően tudnak magas minőséget prezentálni.

 

Báli vacsora borsora és fogásai

Puha páncélú rák, mangalica disznósajt, zöldalma aioli és mustáros zöldségek

Mindenmentes verzió: Zöldség terrine, zöldalma aioli és mustáros zöldségek

Bor: Figula Pincészet – Száka Olaszrizling 2017

 

Serpenyőben sült halibut, fekete rizs gombóc, francia halleves mártás és sáfrányos burgonya

Mindenmentes verzió: Fekete rizs gombóc, paradicsom eszencia és sáfrányos burgonya

Bor: Szepsy István – Szent Tamás Furmint 2016

 

Burgundi borjú, lilaburgonya, sült sárgarépa krém, pácolt gyöngyhagyma és panchetta chips

Mindenmentes verzió: Roston sült tofu lilaburgonya, sárgarépakrém, pácolt gyöngyhagyma és zöldség chips

Bor: Dúzsi Tamás – Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013

 

Bárány crepinette, ököruszály krokett, lecsókrém, sült polenta és töltött kelbimbó

Mindenmentes verzió: Csicseriborsó, lecsókrém, sült polenta és kelbimbó

Bor: Bock Pince – Bock Merlot Special Reserve 2013

 

Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján

Fotó: FotoBP

 

Hamarosan debütál a báli és állófogadásos vacsora desszertje is, amelyhez Barta Károly 2013-as Tokaji Aszúja kerül a poharakba.

 

Olvasson még többet a programról, és a tavaly év nagy durranásáról; a sétálójegyről bővebben ITT.

 

Részletek, jegyek, és a rendezvény honlapja ITT.

 

A tavalyi Bál remek hangulatban telt



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!