A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Így iszunk mi

Márton-napi borfesztivál már kilencedszer, ezúttal egy kis csavarral

2019-10-15 | Vinoport


Így iszunk mi

November 7-10. között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a Danubius Hotel Gellértbe. A négy nap ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában telik, az idei, irodalmi ihletésű borfesztivál az “Így isztok ti” nevet kapta.


A Gellért Szálló Márton-napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti adta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolata jelentse a keretet, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől. 

 

 

A szálloda összes termeiben felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztrohelyei és a koncertprogramban fellép majd a Lóci játszik és a The Biebers. Magyarország legkiválóbb borászatait 2019-ben is a Winelovers válogatja. Ez a szakmai partnerség garancia arra, hogy a több mint 100 kiállító a borágazat legkiválóbbjai közül kerüljön ki. Idén a borban lévő költészetre és irodalomra fókuszál a borfesztivál, hiszen a bordalok, a borok dicsőítését megéneklő irodalmi alkotások sora kapcsolódik ehhez a nemes nedűhöz.

Különlegessége a rendezvénynek, hogy a borászatok nagy része naponta változik majd, szombaton ott lesz a kiállítók között Liszkay Mihály is, a borász a zongoránál. A különböző tételek megkóstolásával pedig egy-egy teljes regény alakul majd a fesztiválozók fejében, melyek mindegyikének címe a borfesztivál idei szlogenje lesz (Karinthy Frigyes után szabadon): „Így isztok ti". A korlátlan bor- és pálinkakóstolás 17 órától 22 óráig tart. Este 10 után, az After Party alatt borbá várja a vendégeket.

 

A Gellért nagy gasztroünnepét idén is az „Így söröztök ti” butiksörfesztivál vezeti föl, s lesz a szálló „védjegyének” számító, egyedülálló lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas vagy Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt. Részt vehetünk majd egy „irodalmi borvacsorán” is, és a Márton napot hagyományosan egy Sunday brunch zárja majd.


Az „Így pezsgőztök ti" exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, s beavat minket a királyok itala és az irodalom történetébe is. A 6 fogásos fine dining vacsora felvonultat majd libamájterrine-t, birsalmával és diós kalácsmorzsával, karfiol variációkat gesztenyével és szarvasgombával, töltött libanyakart káposztákkal, valamint konfitált marha oldalast – hogy csak néhányat említsünk ízelítőül.

 

Így iszunk mi

Az „Így főztök ti" borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész - az Így szerettek ők szerzője - irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

 

Így iszunk mi

Vasárnap pedig, az „Így esztek ti" Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

 

További részletek és jegyárak:  https://www.borfesztivalgellert.hu


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!