A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kiderült a Borászok Borásza díj 5 döntősének névsora

2 hölgy, 2 tokaji, 2 villányi a jelöltek között

2021-05-03 | Vinoport


Kiderült a Borászok Borásza díj 5 döntősének névsora

Lezárult a Borászok Borásza szavazás első fordulója, és kiderült, hogy ki az öt legjobb magyar borász a kollégák szerint! Most következik a második körös szavazás, ami után június 4-én azt is megtudjuk, hogy ki lesz a legjobbak legjobbja, vagyis ki lesz a 15. Borászok Borásza!


A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány április elején hozta nyilvánosságra a Kárpát-medence ötven legjobb magyar borászának listáját, amelyet a Borászok Borásza díjat már elnyertek közössége állított össze. Ez az ötven borász a díj jelöltje. A lista kihirdetésével egyidőben természetesen az ötveneket is tájékoztatták, és hivatalosan elindították az elsőkörös szavazást. A díj roppant egyszerű szabályai szerint ugyanis a díjra jelöltek döntenek a végső győztesről egyszerű, de kétfordulós szavazás alapján.

 

Áts Károly a 2020-as rendhagyó Borászok Borásza díj győztese! - beszámoló

 

 

Az első forduló most zárult le, mindenki leadta szavazatát. A voksokat az alapítvány ellenőrizte és összesítette, és ez alapján kialakult az öt fős döntő. Az ötven legjobb magyar borász őket juttatta a döntőbe, közülük kerül ki idén a Borászok Borásza:

 

Kiderült a Borászok Borásza díj 5 döntősének névsora

 

A döntős névsor kihirdetésével egyidőben indítják a voksolás második fordulóját. Ebben a körben szintén az ötveneknek van szavazati joguk, de értelemszerűen már csak az öt döntős közül kell választaniuk. Ez tehát a legizgalmasabb időszak, a célegyenesbe érkeztünk, hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz az újdonsült Borászok Borásza!

 

A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazzák, megválasztják a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is.

 

A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Idén a következő személyiségeket jelölték a díjra (abc sorrend): Ambrus Lajos (József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője), Bányai Gábor Botond (borszakíró, a Borigo főszerkesztője), Fiáth Attila (nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem tanára) Kovacsik Tamás (az Aszú Étterem borértő tulajdonosa), Matt Kramer (amerikai borszakíró) és Ripka Gergely (borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője).

 

A Jövő Borásza Ösztöndíjra borász hallgatók pályázhatnak és többek között 1.000.000 forintot lehet nyerni külföldi szakmai gyakorlatra.

 

A visszaszámlálás elindult, június 4-én kiderül, hogy ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat, hogy ki lesz a Borászok Barátja, és ki lesz a 15. Borászok Borásza!Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!