A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Párizs ebben is az első

Szakkiállítás a hűvösebb régiók borainak

2017-02-10 | Vinoport


Párizs ebben is az első

Most először, jövő héten szervezik meg a kizárólag hűvösebb éghajlatú francia borvidékeket összefogó, nemzetközi borkereskedelmi show-t. A helyszín pedig Párizs.


 

Loire, Burgundia, Elzász és Champagne borászati egyesületei is jelen lesz az elsőnek meghirdetett nemzetközi borshow-n, amelynek keretein belül a hűvösebb klímájú franciaországi területeket kívánják előtérbe helyezni. 

 

A VinoVision Paris-t február 12. és 14. között tartják, a fővárosi Porte de Versailles kiállítási központban. A Comexposium csoport és az Association des Vignobles Septentrionaux által rendezett kiállításon közel 400 borászat és egyéb kiállítók vesznek részt, beleértve Elzász, Beaujolais, Burgundia, Champagne, Jura, Bugey, Lorraine, Savoy és a Loire-völgy pincészeteit.

 

Terveik között szerepel az is, hogy a későbbeikben az Egyesült Királyság, Új-Zéland, Németország és Oregon is részt vegyenek a bemutatón, amire idén több ezer francia és külföldi szakembert várnak. Érkeznek majd borkereskedők, exportőrök, sőt online vásárlással kapcsolatos szakértők és persze HoReCa-ban dolgozók is.

 

A VinoVision Paris egyértelműen a fogyasztókat célozza meg, ezért elsőszámú feladataink között szerepel, hogy sokkal mélyebb betekintést kaphassunk a fogyasztási szokásokról és attitűdről illetve hogy felmérhessük az igényeket, és olyan mutatókkal állhassunk elő, amik segíthetik majd a termelőket és vásárlókat is a piaci változásokhoz való alkalmazkodásban" – mondta a VinoVision szóvívője. 

 

Hozzátette, egyre növekvő tendenciát tapasztalnak a hidegebb klímákról érkező borok tekintetében. A kiállítás pontosan ezért, a NellyRodi trendelemző ügynökséggel közösen célozta meg azt, hogy "egy új perspektívát mutasson a hűvösebb éghajlatú borok irányába, miközben megjelöli az ilyen jellegű borokkal kapcsolatos igények pontos mértékét" – folytatta a szóvívő.

 

A NellyRodi eredményeit legvégül egy limitált példányszámú Trendbook-ban teszik közzé, melyet a látogatók a Trend Forum alatt vizsgálhatnak alaposabban meg. Eközben pedig temérdek mesterkurzus, és egy "Tasting Avenue"-nek nevezett virtuális séta is rendelkezésükre áll, ahol a legkülönlegesebb tételekkel találkozhatnak.

 

 

Az északi területekről érkező borok továbbra is jelentős részét képezik a francia borexportnak, ami még annak ellenére is stabil maradt, hogy összességében enyhe csökkenés volt a teljes borexportban, és hogy az évjáratokra vonatkozó szabályok is szigorodnak. 

 

FranceAgriMer szerint, 2014-hez képest 2015-ben például egy 1,4%-os visszaesés volt megfigyelhető, de ez egyáltalán nem érintette a fent említett borkategóriát. 2016 első felében pedig minimális emelkedés történt, különösen az Egyesült Királyságba és az Egyesült Államokba történő export tekintetében. 

 

A svéd borok térhódításáról ITT olvashat, a feltörekvő brit pezsgőkről pedig ITT.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!