A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szétcincálható a Borstratégia első verziója

Ezt kommentálja!

2016-08-02 | Vinoport


Szétcincálható a Borstratégia első verziója

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Földművelésügyi Minisztériummal kötött Együttműködési megállapodásnak megfelelően, elkészítette a teljes magyar szőlő-bor ágazatot átfogó stratégiát, melynek első változatát széleskörű szakmai vitára bocsájtja, írja a HNT sajtóközleményében. A szöveget most bárki számára hozzáférhetővé tesszük.


A stratégia megalkotását több körös egyeztetés sorozat előzte meg a termékpálya (szaporítóanyag termelőktől a borkereskedőkig) szereplőivel, melynek célja az volt, hogy minél több, az ágazat működését meghatározó szereplő szempontjai és elképzelései jelenjenek meg a dokumentumban. A stratégia megalkotásának fő célja és egyben fő feladata is egy jövőkép felmutatása, illetve egy út kijelölése a szőlészet-borászat szereplőinek, hogy fenntartható, jövedelmező és vonzó ágazattá válhasson a jövő generációi számára folytatták.

 

A jelenleg véleményezésre megnyitott stratégiában a szakmai szervezet 13 cselekvési területet határozott meg a piacképes, fenntartható magyar szőlő- és bortermelés elérése érdekében. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a nyílt párbeszéd jegyében bocsájtja széleskörű vitára az anyagot, mellyel kapcsolatban az ágazatban dolgozó gazdasági szereplők véleményét várja.a strategia@hnt.hu e-mail címre 2016. szeptember 1-ig.

 

A stratégia a HNT honlapján, és ITT  is elérhető.

A stratégiát megalapozó háttéranyag szintén megtalálható a honlapon.

 

Kommentelési lehetőség a cikk alatt.

Jásdi István legutóbbi kapcsolódó írásáért ide kattintson>>

További kapcsolódó írásokat itt talál>>

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!