A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A legjobb dűlők és a legjobb hordók szelekciói a Bordói November csúcsbor termében

2023-11-24 | (X)


A legjobb dűlők és a legjobb hordók szelekciói a Bordói November csúcsbor termében

 

Hogy mi a csúcsbor?

Az a bor, amivel a borász a legtöbbet törődik, ami a szíve csücske, amit a termékpiramisának csúcsára helyez. Vagy ami a legmagasabb áron adható el,  és amivel hazai és nemzetközi versenyeken aranyérmeket lehet bezsebelni.

 

A Bordói November minden évben a hazai vörösborok legjavát mutatja be egy este alatt a borrajongóknak és persze azoknak is, akik csak odakeverednek, és nyitottak a kóstolgatásra. A legnagyobb fanoknak a csúcsbor terem kínál különleges és ritka tételekt: ahol a bordói házasítások mellett megjelennek fajtaborok és egyéb szőlőfajtákból készült tételek is. 

 

A prémium borokat többek között ezek a tételek is képviselik majd:

 

Etyeki Kúria Pinot Noir Válogatás 2017

 

Közepes intenzitású rubin szín, illatában elsősorban meggy, vörös szilva, csipkebogyó,, mellettük szeder, medvecukor. A hordós érlelésre a vanília, szegfűszeg és enyhe füstösség utalnak. Kóstoláskor szintén a piros gyümölcsök uralkodnak, háttérben egy kis szegfűszeg, csokoládé.

További információk az Etyeki Kúriáról

 

Lisicza Ében Cuvée 2021

 

Limitált kiadás csak a legjobb évjáratokból, bordói házasítás hívőknek. Illatra sötét bogyósok, vanília rúd, kakukkfű, kortyban tovább a szedres-áfonyás erdőmélye, bársonyos lecsengése pedig maga az „Ébenkert”. 150 év családi hagyománya és szívből jövő nyitottság az újra - ez adja a Lisicza borok különleges karakterét.

További információk a Lisicza Pincészetről

 

A legjobb dűlők és a legjobb hordók szelekciói a Bordói November csúcsbor termében

 

Várszegi Pincészet Wieland Selection Merlot 2019

 

A Várszegi Pincészet prémium termékcsaládjának egyik tétele. Színe mélybordó, illatában a szilva, meggy jegyeivel találkozhatunk. Ízében hasonlóképpen a gyümölcs dominál.24 hónapot érlelték kisméretű, új, magyar tölgyfahordókban. 

További információk a Várszegi Pincészetről


Tipp

Ételek párosítása bordói típusú házasításokkal: A steak és a zsíros parázsburgonya tökéletes kiegészítője lehet a bordói vöröseknek. A hús umami ízeit imádják ezek a borok, a tapadós tanninokat pedig az étel zsírtartalma simítja ki. A bordói házasítások krémesek és gyümölcsösek lesznek ebben a gazdag húsos háttérben. Amikor bordeaux-i borokat párosítunk, érdemes olyan ételeket keresni, amelyek tehát sok umamit és elegendő zsírt tartalmaznak a tannin ellensúlyozására. Ezen túlmenően kreatívak lehetünk a párosítással. 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!