A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A legnagyobb champagne márkák és a legkülönlegesebb távoli pezsgők mind Budapestre jönnek

#PezsgőJúnius

2019-06-12 | Vinoport


A legnagyobb champagne márkák és a legkülönlegesebb távoli pezsgők mind Budapestre jönnek

Két, champagne-fanatikusoknak kötelező mesterkurzussal készül a Winelovers a Pezsgő Június Nagykóstolóra. Az egyik a legnagyobb házakat hozza el, a másik pedig a kivételeket.


Idén is érkezik az év legnagyobb pezsgőkóstolója, ahol a pezsgőimádók 200 pezsgő, cava, crémant, prosecco, franciacorta, Sekt és újvilági pezsgő között válogathatnak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, igazi kuriózumokkal is készülnek a szervezők, ezek közül az idei két mesterkurzust mindenképpen érdemes kiemelni. 

 

>>> Pezsgő Június

 

Les Grandes Marques

 

Nem is olyan régen még létezett a Les Grandes Marques, azaz a világ 24 legjobb champagne-i pezsgőházát magában foglaló egyesület. Az UMC (Union des Maisons de Champagne) által összeállított lista 1882 óta védte a házak kollektív érdekeit; ebben a sorban az Ayalától a Krugön át a Veuve Cliquot-ig mindenkor kizárólag a legjobbak szerepelhettek. Közülük most a champagne-ok krémjét, 11 elit márka top tételét ismerhetjük meg.

 

Íme a pezsgősor:

 
Előadó: dr. Mészáros Gabriella
Időpont: 14:00
Jegyár: 24900 Ft

 

 

ABC, azaz Anything But Champagne


Ezen a mesterkurzuson olyan szőlőfajták mutatkoznak be, amik kicsit sem szokványosak a pezsgőkészítésnél. Legyen az egy zöldveltelini, egy chenin blanc vagy éppen egy furmint, mind-mind kuriózumnak számítanak Champagne-on kívül. Ismerje meg a buborékok teljesen új világát, Elzásztól Dél-Afrikáig, és még tovább. 

 

>>> A Borászportál nemrég a furmint pezsgő kapcsán Barta Károlyt és Ujvári Vivient faggatta, hiszen a hamarosan kifutó 2010-es Barta Furmint Brut Pezsgő is szerepel a sorban. 

 

Pezsgősor:

 

Előadó: dr. Konkoly Mihály
Időpont: 16:00
Jegyár: 6900 Ft

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!