A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A társasjátékoktól a flor borig

Július legolvasottabb cikkei

2018-07-31 | Vinoport


A társasjátékoktól a flor borig

A középső nyári hónap a Vinoporton igen változatosra sikerült és ezt értékelték olvasóink. Jöjjenek az írások az olasz borokról, Szekszárdról és egy szenzációs új magyar boros kiadványról.


Olaszország a világ egyik vezető bornagyhatalma,mi magyarok azonban (nem utolsó sorban az ottani üdülések okán) inkább csak nyári borként tekintünk az olasz borokra. Pedig ennél sokkal de sokkal többet tudnak!

 

 

Egy kis segítséggel 1-2 órára bárki kipróbálhatja, milyen ügyes borosgazda. Ebben a cikkben elárultuk, pontosan mit is kell ehhez tenni.

 

A szekszárdi dombok között, a természet adta lehetőségeket kihasználva 2010-ben épült meg a Lajvér borászat letisztult stílusú, modern birtokközpontja, feldolgozóüzeme és pincéje. A fehérborokra is nagy hangsúlyt fektetnek, és ez csak az egyik különlegessége a pincészetnek.

 

Július vége felé megírtuk, újra divatba jöhet a nagy hagyományokra visszatekintő, egyedi borkészítési technológiával készülő flor bor. A világban csak kevés helyen készítenek ilyen borokat, az egyik éppen a Tokaji borvidék.

 

Már javában készül az ősszel megjelenő Winelovers 100 kiadvány, ami a 100 legjobb magyar bort fogja bemutatni. Elkészítésében Caroline Gilby, a magyar borokra szakosodott Master of Wine segédkezik. Többek között a kiadványhoz kapcsolódó borteszten szerzett benyomásairól kérdeztük, de más kulisszatitkokat is elárultunk a cikkben.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!