A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Winelovers Wine Awards kitárja a kaput a magyar borok számára

2022-05-11 | (X)


Új hazai rendezésű nemzetközi borverseny indul. Június 15-ig várják a nevezéseket.


A „Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor” kiválasztás egy referenciapont a hazai borvilágban: borászok és fogyasztók évről évre nagy érdeklődéssel várják, hogy boraik bekerültek-e a 100 legjobb közé, sokak számára ez presztízs kérdéssé vált. Idén ennek a bormustrának a kibővítése történt meg: a Winelovers Wine Awards-ra már külföldi borászatok is nevezhetnek. A borverseny nemzetközi szintre lépésével a bírálók csapatát neves külföldi és hazai véleményformáló szakemberek, számos Master of Wine - Essi Avelan, Elizabeth Gabay, Rose Murray Brown, Lenka Sedlackova -, Czinki Tamás Master Sommelier, borkereskedők és borszakírók egészítik ki, akik hangsúlyos országos és nemzetközi kommunikációjukkal járulnak hozzá a hazai borok ismertségének és elismertségének további növeléséhez. A cél pedig nem más, mint hogy a Winelovers Wine Awards idővel Közép- és Kelet-Európa (CEE) legjelentősebb borversenyévé váljon.

 


Milyen borral érdemes nevezni a Winelovers Wine Awards-ra?

Bármilyen borral érdemes nevezni június 15-ig. A legjobb 100 bor mellett 6 kategória győztest is hirdetünk, tehát illatos fehérborok, rozék, száraz fehérborok, vörösborok, édes borok és pezsgők is nyerhetnek díjat. Akár egyszerűbb borokkal is lehet indulni, hiszen van esély az éremszerzésre, ill. a magazinba való bekerülésre. Nemcsak a szakma által legnagyobbra tartott borokat szeretnénk kiemelni ezen a versenyen, amely jellemzően aszú vagy valamely komplexebb fehér- vagy száraz vörösbor, hanem a fogyasztói preferenciák figyelembevételével a könnyedebb, illatosabb vagy rozé típusú borok rangsorát is felállítjuk.
 

 

A versenyről minden információ megtalálható itt.

 

Bálint László, a Winelovers Wine Awards 2022 borverseny elnöke mesél részletesen az új boros megmérettetésről ebben a cikkben.
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!