Az almasavbontástól a fogyasztói ízlésig
Borászati szemináriumot tartanak Budafokon
2014-02-13 | Tóth Adrienn
A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI) február 19-én Borászati Szemináriumot tart Budafokon. Az elméleti előadást és borkóstolást egyaránt magába foglaló eseménynek a Soós István Borászati Szakképző Iskola és Tangazdaság ad otthont. A szeminárium kapcsán Szendei Gergő szervezőt kerestük meg.
Volt már előzménye hasonló általatok szervezett programnak?
Az MTKI még nem rendezett borászati témában szakmai rendezvényt, ez az első alkalom. Érdeklődés esetén a jövőben is tervezzük hasonló szemináriumokat megvalósítását, mivel fontosnak tartjuk a magyarországi borágazat folyamatos fejlődését.
Milyen céllal szervez Borászati Szemináriumot az MTKI?
Az esemény célja, hogy Magyarországra is eljusson a nemzetközi szakmai kutatások, fejlesztések mai irányvonala és gyakorlati tapasztalata. Az egyes témákban kellő tapasztalattal rendelkező szakembereket hívtunk meg, akik bemutatják a legújabb trendeket.
Kiknek szól a konferencia?
Elsősorban gyakorló borászoknak, akik tudják hasznosítani az információkat. Az előadók a gazdaságosság és a funkcionalitás szerint fogják megközelíteni az egyes technológiai lépéseket.
Röviden összefoglalható, hogy miért választottátok a megadott témákat?
A témák választása tudatos volt, mivel mind az almasavbontás, mind az erjesztés meghatározó technológiai lépés, mely jelentősen befolyásolja a bor minőségét. A jól és időben alkalmazott technológiának nagyon fontos szerepe van.
A témák összehangolásában a biotechnológia áll az egyik oldalon, amellyel a bor készül, de ezentúl eljutunk majd egészen a kereskedelmi csatornák kérdéséig, mely a bor felvevő piaca kapcsán fontos. Mindkét témában hívtunk előadókat annak érdekében, hogy egy komplex irányvonalat, elképzelést kapjanak a résztvevők arról, hogy milyen bort igényel a piac, és ehhez milyen modern technológiai lehetőségek állnak rendelkezésre. Úgy véljük, a központban a borász áll, aki meghozza a döntést arról, hogy milyen bort készít, milyen piacra és milyen technológiával. A borász szerepét kívánjuk mi is kiemelni.
Azok, akiknek felkeltette az érdeklődését a beszélgetés, hol tudnak jelentkezni, és milyen áron tudnak jegyet vásárolni?
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Február 16-ig a +36-30-512-1548-as telefonszámon vagy a gszendei@mtki.hu e-mail címen várom az érdeklődőket.
További információkat találsz Programajánló rovatunkban.
Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!
Winelovers borok az olvasás mellé

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!