A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bíbor-, rubin- és cseresznyeszínekkel folytatódik az Országkóstoló

Elindult a jelentkezés

2013-11-29 | Tóth Adrienn


Bíbor-, rubin- és cseresznyeszínekkel folytatódik az Országkóstoló

Alig néhány hete készült el a Borkiválóságok Könyvének első kötete, amely a száraz és édes fehérborokat mutatja be három kategóriába sorolva, de már el is indult a jelentkezés a januárban kóstolásra kerülő rozé- és vörösborok számára. Nevezni 2013. november 15-e és december 20-a között lehet a jelentkezési lap kitöltésével és a mintapalackok leadásával. A Nemzeti Borkiválóság Program ezen projektje nem egy borverseny: célja, hogy a magas minőségű vörös- és rozéborokat bemutassa a nagyközönség számára.


Az Országkóstoló további alapelvei változatlanok: a borok ellenértékét ezentúl is megtérítik az adott tételt beküldő pincészetnek. Ezen túl fontos megemlíteni, hogy a fehérboros kötet bemutatásával egyidejűleg a Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiai partnerséget kötött nyolc borkereskedéssel annak érdekében, hogy az Országos Borszakértő Bizottság által kiválasztott tételek még inkább reflektorfénybe kerülhessenek.

Ennek konkrét eszközei a kereskedők részéről kötetben szereplő borok kapcsán a marketingértékű megjelenések, a saját válogatások összeállítása és egyéb üzleti módszerekkel történő támogatás a piaci pozíció javítása érdekében.

A megmérettetésre pincészetenként maximum három tételt lehet nevezni. A beküldött borok lehetnek magyar vagy nemzetközi szőlőfajtából készített fajtaborok és házasítások, amelyek kereskedelmi forgalomban kaphatóak és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek; elvárás ezen túl, hogy legalább 500 palack készüljön belőlük. A vörösboroknál 2012-es, a rozéknál a 2013-as a legfrissebb évjárat, amellyel jelentkezni lehet, előbbi kategóriában az 1000, utóbbiban a 750 forint van megadva mint minimális kiskereskedelmi ár.

Bíbor-, rubin- és cseresznyeszínekkel folytatódik az Országkóstoló

A kóstolás ezúttal is két körben zajlik majd le. Az első fordulóból tovább nem jutó tételek maradék palackjait a szervezők visszajuttatják a pincészeteknek vagy borkereskedéseknek. A második forduló célja eldönteni, hogy a borok elérik-e a három, négy vagy öt csillaggal járó követelményeket. Az új kötet tervezett megjelenési ideje 2014 márciusa.

A jelentkezési lap és a hivatalos szabályzat eléréséhez kattints IDE!

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!