A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Carton Hungaricum

Hatpalackos válogatást állítanak össze

2014-02-03 | Tóth Adrienn


Carton Hungaricum

Cégér - Ab Ovo néven hirdetett pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programja és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. A cél az, hogy létrehozzák a Carton Hungaricum elnevezésű válogatást, amely hamarosan nemzetközi roadshow-ra indul, hogy bemutatkozzon New York, Peking, Zágráb, Belgrád, Brüsszel és London közönségének.


A pályázat célja: „az országmarketing, országimázs-építés, továbbá a nemzetközi figyelem felhívása Magyarországra és annak értékeire a magyar borokon és a művészeteken keresztül.” E koncepció megvalósításához a kiírók hat olyan bor keresnek, amelyek kis mennyiségben, ám világszínvonalon készülnek. A Carton Hungaricumba a tervek szerint két vörös-, két fehér-, egy rozébor, valamint egy borkülönlegesség kerül.

A pályázat nyitott minden hazai pincészet számára, amelynek éves mennyisége nem éri el a 25 000 litert vagy a 33 333 palackot. A pályázatra szánt borokat február 21-ig lehet beküldeni, ezt követően kerül sor a bírálatra. A megmérettetésből győztesen kikerülő borászok egy 5 000 000 forint értékű csomagot kapnak, amely többek között tartalmazza, hogy 1000 palackot a két minisztérium közösen megvásárol a kiemelt tételből. A kiválasztott boroknak nemzetközi színtéren bizonyított, progresszív grafikusok terveznek ezt követően címkét, hogy azok megjelenése is összhangba kerüljön magas beltartalmi értékeikkel.

Annak érdekében, hogy minél többen részesüljenek a program hasznából, azon borok, amelyek ugyan nem kerültek be a kiválasztott hat közé, de a zsűri kiváló minősítést szavazott meg esetükben, megjelenési lehetőséget kapnak hazai fesztiválokon, a belföldi roadshow keretében.

A Cégér – Ab Ovo pályázatra pincészetenként maximum három tételt lehet nevezni, a szőlőfajták tekintetében nincsenek megkötések: mind hazai, mind világfajták, mind fajtaborok, mind házasítások beküldhetőek abban az esetben, ha legalább 1000 palack rendelkezésre áll belőlük.

A pályázat részletei elérhetőek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oldalán.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!