Csak ne spórold ki a pisztáciát!
Bor és kultúra a FIX TV-n
2016-08-04 | VinoportAugusztus 11-én, csütörtök este Keveházi Gábor Kossuth-díjas magyar balettművész, koreográfus, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Ujréti László Jászai-díjas színművész, a József Attila Színház örökös tagja vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál a FIX TV-ben.
Fotó: Amdala/Juhász Melinda
A beszélgetés most sem nélkülözi a komoly, de az önfeledt, vidám perceket sem. Keveházi Gáborról kiderül, nagyapja Kropacsek Ferenc, az MTK válogatott kapusa volt, így valamelyest érthető, hogy a táncművész miért készült inkább labdarúgónak, bár a pályamódosítást ma már elégedetten nyugtázza ő maga is. Keveházi mesél belgrádi munkáiról, A csodálatos mandarin egykori és mai értelmezéséről, Bartók univerzumáról, Zorbaságáról, a bor és a nők iránti rajongásáról, de szóba kerül a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szereplése is.
Ujréti László a törzsasztalnál a Legendák nyomában – A tűznek nem szabad kialudni elnevezésű nagy sikerű előadáson is elhangzott Móricz-verset (Csak megmaradni) mondja el, és mesél arról, milyen érzésekkel várja, hogy az ősszel Pepin bácsiként térjen vissza a színpadra.
Itthon Ujréti hangja nélkül elképzelhetetlenek Terence Hill filmjei, így azok a klasszikusokká lett vígjátékok is, melyeket a néhány hete elhunyt Bud Spencerrel forgatott az olasz komédiás. Keveházi, aki nagy rajongója ezeknek a filmeknek, Ujréti Lászlóval, Dúzsi Tamással és Szabó Zoltán Attilával közösen keresnek magyarázatot arra, hogyan váltak kultikussá a pofonosztó páros, hagymás babbal, spagettivel és olykor toszkán borral fűszerezett mozgóképei. Természetesen, a legendás figyelmeztetés ebből a műsorból se marad ki: „Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!”
Dúzsi Tamás, a műsor fővédnöke, akit az év bortermelőjének választottak 2014-ben, ezúttal legkiválóbb borait bontja föl, miként a vendégváró asztalról most sem hiányozhat a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.
Az előző adás itt tekinthető meg.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!