A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Delizia Gourmet & More

Kertai Zoltán nyilatkozott

2012-11-24 | Tóth Adrienn


Delizia Gourmet & More

A gourmet, azaz ínyenc szemléletmód mellett olyan élelmiszereket kerestek a november elején megnyílt Delizia Gourmet & More alapítói, amelyek kézműves szemlélettel készülnek, egészségesek, sőt akár gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Az üzlet vezetői úgy gondolják, hogy egy család számára nemcsak a termékek élvezeti értéke számít, hanem az is fontos, ha például biogazdálkodás keretében állították elő azokat. A kínálatot Kertai Zoltán üzletvezető mutatja be a Vinoport olvasóinak.


Alapvető volt a termékkínálat összeállításánál, hogy mindenből a lehető legjobbat biztosítsuk vevőinknek. Hazánk határain belülről és kívülről olyan élelmiszereket és italokat válogattunk össze, amelyeket e szempontból megfelelőnek találtunk. Vásárolunk hazai nagykereskedőktől is, de sok olyan termékünk akad, amelyet közvetlenül egy birtokról rendelünk, például Olaszországból.

Mondanál példát erre?

Együtt dolgozunk egy olyan olasz kolbászkészítővel, akinek húskészítményeit a Delizia vásárlóin túl csak a három szomszédos faluban ismerik. Akadnak azonban igazi hírességek is az üzletben, a Nuova Mandrio parmezánjait például 2008 és 2011 között minden évben Olaszország legjobb parmezán sajtja díjjal jutalmazták.

Sonkákat Itália mellett Spanyolországból hozunk, olyan ismert, eredetvédett termékek kaphatóak nálunk, mint a szélben szárított san daniele vagy a pármai, de akad osztrák mintára enyhén füstölt észak-olasz sonkánk is.

Delizia Gourmet & More

Házi előállításúak az antipastijaink is; ez azért fontos, mert azt jelenti, hogy a kacsapástétom valóban kacsahúsból és zsírból készül, nem ipari melléktermékekből. Nem korlátozzuk kínálatunkat kizárólag olasz termékekre, mégsem tagadható, hogy a gasztronómia terén referenciának tekintjük ezt az országot, ezért főleg olyan termékeket választottunk, amelyek az olasz ízlésnek megfelelően nem túl sósak, inkább jól fűszerezettek, és minőségi olívaolaj felhasználásával készültek.

Széles az élelmiszerválaszték – milyen mélységben tudtok belemenni egy termékcsoportba?

Komoly fűszerválasztékot tartunk például, csak sóból 30-40 féle áll rendelkezésre, a vevőink válogathatnak a madagaszkári, bolíviai vagy hawaii eredetűek között.

Hogyan épül fel az italkínálat?

Nemzetközi söröket tartunk, van például gluténmentes sörünk Spanyolországból, de komoly szortimenttel rendelkezünk a single malt whiskey-k és az érlelt rumok terén is, megtalálható a polcunkon például egy 26 éves jamaicai rum. A pálinkákról szólva két főzde kapott helyet a Deliziában: az Etyeki Czimeres és a Brill.

Régóta része vagy a boros közéletnek, így gondolom, hogy ezen a területen is akadnak érdekességek.

Nemcsak az ünnep közeledte miatt tartom fontosnak a széles pezsgőkínálatot. Több champagne-házzal dolgozunk együtt: Moët & Chandon, Delamotte, Bollinger, Salon, Ayala, Barnaut és Dom Perignon. A kínálatot gazdagítják még proseccók, cremant-ok, német pezsgők, cavák és Garamvári-tételek is.

Delizia Gourmet & More

A nemzetközi borkínálat Európa-hangsúlyos, igyekszünk a világpiacon fontosnak tartott borvidékekről több tételt is kínálni, hogy a nagy neveket említsem: ott van Gaja Piemontéból, Poliziano Montepulcianóból, a Tour de Pez Bordeaux-ból és a Chanson Burgundiából. Persze nem zárjuk ki a tengerentúli borvidékeket sem, jelenleg chilei boraink vannak, de hamarosan érkezik új-zélandi sauvignon blanc is.

Mit lehet tudni a magyar kínálatról?

Eddig is elsősorban a kézműves pincészetekkel dolgoztam a legszívesebben, és ez nincs másként most sem. Konkrét kistermelőket felsorolva vásárolhatóak nálunk Ráspi, Demeter Zoltán, Németh Attila, Jackfall, Bauer borai, de elképzelhetetlennek tartom a borpolcot az olyan nagyobb pincészetek nélkül, mint Tiffán, Szepsy vagy Szeremley. Az utóbbi badacsonyi birtokkal kapcsolatban érdekesség, hogy nemcsak borokat árulunk tőlük, de húskészítményeket is, van például egy 80%-ban szürke marhából és 20%-ban biomangalicából készült kolbászunk is.

Csak vásárolni lehet itt, vagy helyben is falatozhatunk, kortyolhatunk?

Az üzlet mellett működik saját bárunk is, ahol a pezsgőink és boraink pohárra is kaphatóak. Egy védőgázzal dolgozó berendezésnek köszönhető, hogy a palackok tartalmát a felbontás után is optimális állapotban tudjuk megőrizni.

A borok mellé csemegepultunk mindig változó kínálatából és a helyben sült bagettekből tudunk szendvicseket és hidegtálakat készíteni, a közeljövőben pedig úgy tervezzük, hogy meleg ételekkel is vendégeink rendelkezésére állhatunk majd. A bárban 20-25 fő tud kényelmesen helyet foglalni.

Terveztek egyedi programokat is?

Valószínűleg az üzletház este nyolc órakor történő zárása után is nyitva leszünk majd, így privát rendezvények mellett arra is lehetőségünk lesz, hogy borbemutatókat tartsunk. A jövőben ezeken túl tematikus napokra is készülünk egy-egy kiemelt alapanyag, például a halak jegyében.

Delizia Gourmet & More

Most azonban a már közelgő ünnepi időszak a legfontosabb, amely miatt az adventre eső vasárnapokon tovább leszünk nyitva. Szezonális termékekkel, például különböző ízű és méretű panettonékkel vásárlási utalványokkal, ajándékcsomagokkal és fair trade elvek szerint készített csokoládékkal készülünk. Nemcsak ajándékvásárlás céljából érdemes azonban útba ejteni minket, hanem akkor is, ha két üzlet között megpihennénk, és felüdítenénk magunkat egy pohár pezsgővel!

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!