A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Együtt kóstoltunk furmintokat

Miről szólt a kóstoló?

2010-03-01 | Tóth Adrienn


Február 25-én rendezték meg először a Furmint Február programsorozat csúcspontjának számító nagy furmintkóstolót a Festetics Palotában. A budapesti eseményre több mint harmincöt pincészet érkezett az ország különböző pontjairól, sőt még határainkon túlról is. Az igazi sikert azonban az bizonyítja, hogy a rendezvény nem csak kiállítói oldalról, hanem a vendégek tekintetében is teltházas lett.


 

„A cél nem egy megarendezvény megszervezése volt, hiszen az nem is illet volna ehhez a borsorhoz, amelynek meghatározó hányadát kis tételszámú borok alkották. Ennek ellenére nagyon örülünk annak, hogy több mint 250 vendég volt kíváncsi hazánk egyik legkiemelkedőbb hungaricumára” – mondták el a szervezők, a Vinoport.hu Online Bormagazin munkatársai.

Az est koncepciójának fontos része volt a vendégek előzetes tájékoztatása, ennek érdekében a kóstoló előtt két nappal a jelentkezők egy részletes leírást kaptak a csütörtökön este kóstoltatásra kerülő furmintokról. E mellett azt is lényegesnek érezték a kötetlen stílusú borkóstoló szervezői, hogy a vendégek személyesen beszélgethessenek el a borok készítőivel, ezért is volt különös jelentősége annak, hogy a legtöbb esetben valóban a borász állt az asztalok mögött, és töltötte a furmintokat.

Az eddig is megfigyelhető volt, hogy a vájt fülű borfogyasztók körében az utóbbi években egyre elterjedtebb a komoly, dűlőszelektált furmintok iránti érdeklődés, ez a kóstoló azonban egy olyan rendezvénysorozat része első része volt, amelynek elsődleges célja, hogy erre, a kiváló és egyedi bortípusra a szélesebb közönség figyelmét is felhívja.

\"\"

A Furmint Február filozófiája:

A Furmint Február egy civil kezdeményezés, amelyben meghatározó hazai pincészetek, éttermek, borkereskedések fognak össze annak érdekében, hogy közösen hívják fel fogyasztóik, vendégeik figyelmét a furmintra februárban. Az idei rendezvénysorozat amolyan próbaévnek tekinthető, a szervezők azonban a pozitív visszajelzések után bíznak abban, hogy jövő februárban tovább szélesedhet a részt vevő partnerek köre, így még több leendő furmintbaráthoz juthat el az üzenet: februárban igyunk furmintot!

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!